ABD'deki Türkler'den miting

ABD'deki Türkler, New York'ta yarın "No Shadow Government (Paralel Devlet İstemiyoruz)" adıyla miting düzenleyecek.Mitingin, son aylarda "paralel yapı"nın, Amerikan kamuoyu ve hükumetini etkilemeye yönelik Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir algı operasyonu

ABD'deki Türkler'den miting

ABD'deki Türkler, New York'ta yarın "No Shadow Government (Paralel Devlet İstemiyoruz)" adıyla miting düzenleyecek.

Mitingin, son aylarda "paralel yapı"nın, Amerikan kamuoyu ve hükumetini etkilemeye yönelik Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir algı operasyonu başlatması nedeniyle düzenleneceği bildirildi.

Mitingi düzenleyen ABD'deki Türk toplum kuruluşları yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler;

''Türkiye-Amerika ilişkilerini bozmaya yönelik bu yanlış bilgilendirme kampanyası Türk Amerikan toplumu olarak bizleri oldukça rahatsız etmekte, ayrıca Amerika'da yaşayan Müslüman topluluklarını da olumsuz etkilemektedir. Amerikan kamuoyunu Gülen örgütü hakkında uyarmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu büyük mitinge katılımınız, sesimizin hep birlikte daha gür çıkmasına katkı sağlayacaktır.''

BM'nin karşısında, 2. Cadde ile 47. Sokağın köşesindeki Dag Hammarskjold Park'ta yarın saat 11.00'de düzenlenecek mitinge, ABD'deki Türk toplumu dışında, Ahıska, Boşnak ve Arap grupların da katılacağı belirtildi.

Mitinge ayrıca, okullar üzerinden vergi mükelleflerinin parasının Türk hükumetine karşı demokrasi dışı faaliyetlerde kullanılması nedeniyle, Amerikalılar'ın da destek verdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya