ABD'de askeri tesiste ateş açıldı

ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde iki askeri merkeze ateş açan saldırgan 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırganın da olay yerinde öldürüldüğü kaydedildi Chattanooga Kenti Belediye Başkanı Andy Berke, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın önce bi

ABD'de askeri tesiste ateş açıldı
ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde iki askeri merkeze ateş açan saldırgan 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırganın da olay yerinde öldürüldüğü kaydedildi
 
Chattanooga Kenti Belediye Başkanı Andy Berke, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın önce bir askerlik kayıt ofisine ardından da yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki diğer bir askeri tesise ateş açtığını söyledi. 
 
Saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını belirten Berke, saldırganın da öldürüldüğünü dile getirdi.
 
Saldırının nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirilirken öldürülen 4 kişinin asker olduğu belirlendi.
 
OBAMA'DAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Barack Obama, Tennessee eyaletinde iki askeri binaya düzenlenen silahlı saldırıyı "çok üzücü" nitelendirerek, şüphelinin tek başına hareket ettiğini söyledi.
 
Obama, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ve Beyaz Saray ulusal güvenlik ekibinden bilgi aldığını kaydetti. Saldırının tüm detaylarını şu anda bilmediklerini anlatan Obama, "Bu saldırıların tek başına hareket eden silahlı kişi tarafından yapıldığını görüyoruz. Şu aşamada kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor" diye konuştu.
 
Obama ayrıca, Savunma Bakanlığı ile de temasa geçildiğini belirterek, tüm savunma binalarının özenli ve dikkatli bir şekilde korunmalarından emin olunmasını istediklerini ifade etti.
 
Obama, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, dualarının da yaralananlarla olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler