ABD ve İsrail'e ultimaton!

Bugün Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Ahmedinejad, İran'a saldırı planları yapan ülkeleri işaret ederek, üstü kapalı bir şekilde ABD ve İsrail'i uyardı. İran'ın bölgesinde barışın tesis edilmesi için işbirliğine açık olduğu

ABD ve İsrail'e ultimaton!

Bugün Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Ahmedinejad, İran'a saldırı planları yapan ülkeleri işaret ederek, üstü kapalı bir şekilde ABD ve İsrail'i uyardı. 

İran'ın bölgesinde barışın tesis edilmesi için işbirliğine açık olduğunu kaydeden Ahmedinejad, İran'ın nükleer programını engellemeye yönelik bir saldırının yıkım, gerilim ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını belirtti. 

Herkesin bu gerçeklere dikkat etmesini isteyen Ahmedinejad, 

"Biz bu bölgede güven ortamı oluşturan politikalar uygulayacağız" ifadelerini kullandı. 

İran'ın nükleer programını tehdit olarak algılayan İsrail, bu ülkeye karşı askeri bir operasyon seçeneğini masada tutuyor. Her iki taraf da İran'ın tartışmalı nükleer programını görüşmek üzere geçen hafta İstanbul'da bir araya gelmişti.

Müzakerelerin bir sonraki ayağı 23 Mayıs'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler