ABD timi Şam'a ilerliyor mu?

Fransız Le Figaro gazetesi, İsrail, Amerikan ve Ürdün'lü askerlerin komutanlık ettiği birliklerin Ağustos ayının ortalarından beri Suriye'nin başkenti Şam'a doğru ilerlediğini iddia etti.CIA KOMUTASINDA 300 KİŞİLİK BİRLİKFransız gazetesi, Amerikalıların Ü

ABD timi Şam'a ilerliyor mu?

Fransız Le Figaro gazetesi, İsrail, Amerikan ve Ürdün'lü askerlerin komutanlık ettiği birliklerin Ağustos ayının ortalarından beri Suriye'nin başkenti Şam'a doğru ilerlediğini iddia etti.

CIA KOMUTASINDA 300 KİŞİLİK BİRLİK

Fransız gazetesi, Amerikalıların Ürdün'de gerilla eğitimi verdiği Suriye'li muhalif askerlerin Ağustos ayı ortalarında Suriye'ye giriş yaptığını kaydetti. Gazete, İsrail, Ürdün ve CIA ajanlarının komutanlık ettiği 300 kişilik ilk gurubun 17 Ağustos'ta Suriye'nin güneyinden sınırı geçtiğini aktardı. Haberde, ikinci grubun ise 19 Ağustos'ta Suriye'ye giriş yaptığı aktarıldı.

ÖSO'DAN SEÇİLMİŞ ASKERLER AYLARCA EĞİTİLDİ

Le Figaro gazetesi, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Suriye'ye asker göndermeye yanaşmayan ve bir bölümü radikal grupların kontrolünde olan muhalif askerleri silahlandırmayı da istemeyen Amerika'nın Suriye-Ürdün sınırında kurulan kamplarda Özgür Suriye Ordusu içerisinden seçilmiş askerleri aylardır çok gizli olarak eğittiğini iddia etti. Fransız gazetesi, Beşer Esed'in olası kimyasal silah kullanımının da Suriye'nin başkentine doğru ilerleyen bu birliklerle açıklanabileceğini kaydetti.

ÜRDÜN'E PATRİOT GÖNDERİLDİ

Le Figaro gazetesinde konuşan Ortadoğu uzmanı David Rigoulet-Roze da Amerika'nın Suriye'nin güneyinde uçuşa yasak tampon bölge oluşturma isteğinin de muhalif askerlere verilen daha güvenli eğitime destek istemesiyle açıklanabileceğini söyledi. Roze, Amerika'nın Ürdün'e Patriot göndermesinin de aynı sebeple açıklanabileceği ifade edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler