ABD, Rus sınırına dayandı

NATO ülkesi olan Estonya, Baltık ülkelerini tehdit etmek ve Ukrayna'ya gizli savaş yürütmekle suçladığı Rusya'ya Amerikan zırhlılarıyla meydan okudu. Görüntüler soğuk savaş günlerini hatırlattı. Estonya, bağımsızlığının 97. yılında Rusya sınırına sadece 3

ABD, Rus sınırına dayandı

NATO ülkesi olan Estonya, Baltık ülkelerini tehdit etmek ve Ukrayna'ya gizli savaş yürütmekle suçladığı Rusya'ya Amerikan zırhlılarıyla meydan okudu. Görüntüler soğuk savaş günlerini hatırlattı. Estonya, bağımsızlığının 97. yılında Rusya sınırına sadece 300 metre mesafede olan Narva kentinde büyük bir askeri geçit düzenledi. Narva'nın sokakları, 1400 asker ve askeri aracın geçişine tanık oldu.

Estonya Genelkurmay Başkanı Riho Terras ile Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves'in de katıldığı askeri geçitte, NATO'ya ait 140'ın üzerinde araç ve 4 Amerikan zırhlı personel taşıyıcı da yer aldı. Zırhlıların üzerindeki ABD bayrağı dikkat çekti. Hollanda da İsveç yapımı 4 savaş aracıyla destek verdi.

RUS ORDUSU MU DAHA GÜÇLÜ ABD ORDUSU MU?

Askeri geçide Amerikalı, İspanyol, Hollandalı, İngiliz, Letonyalı ve Litvanyalı askerler de katıldı. Estonya 24 Şubat 1918 tarihinde ilk kez Rusya'dan ayrıldığını duyurmuştu.

PUTIN: SAVAŞIRSAK KIYAMET OLUR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna ile savaş halinde olmadığını yinelerken, "Ukrayna ile savaşırsak bu bölgenin kıyameti olur. Ancak ben buna ihtimal vermiyorum" ifadesini kullandı.

"MOSKOVA YALAN SÖYLÜYOR"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile ilgili yaptığı açıklamada, "Moskova yüzümüze baka baka yalan söylüyor. Anlaşma yoluna gidiyorlar ama bildiklerini okuyorlar. Son olarak Minsk'te yapılan görüşmede de Putin aynı şeyi yaptı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler