ABD polisi 8 yaşındaki çocuğa kelepçe taktı

ABD’nin Kenton eyaletinde bir polis şefinin iki ilkokul çocuğunu kollarından tersten ve dirseklerinin üzerinden kelepçeleyip acı içinde ağlamasını izlediği video ülkede bir kez daha tartışmalara neden oldu. Tepki toplayan görüntülerde, Kenton eyaleti Yard

ABD polisi 8 yaşındaki çocuğa kelepçe taktı

ABD’nin Kenton eyaletinde bir polis şefinin iki ilkokul çocuğunu kollarından tersten ve dirseklerinin üzerinden kelepçeleyip acı içinde ağlamasını izlediği video ülkede bir kez daha tartışmalara neden oldu. Tepki toplayan görüntülerde, Kenton eyaleti Yardımcı Şerifi Kevin Sumner, 8 yaşındaki bir çocuğu kollarından ters bir şekilde kelepçeliyor. Görüntülerde, polisin sürekli hıçkıran çocuğa tepkisiz bir şekilde baktığı ve bir şey yapmadığı anlaşılıyor.

Görüntüdeki çocuğun ADHD yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hastalığının olduğunun öğrenilmesi videoya olan tepkinin artmasına neden oldu. Aynı şerif tarafından ikinci kez kelepçelenen başka bir çocuğun da ADHD hastası olduğu kaydedildi. Çocukların herhangi bir suç oluşturan davranış ya da doğrudan suç kabul elden bir davranışta bulunmadıkları yalnızca hastalıklarından kaynaklanan davranış bozuklukları nedeniyle suçlandıkları belirtildi. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Federal Mahkemesi ve Çocuk Hakları Hukuk Bürosu, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından zihinsel rahatsızlığı bulunan çocukların travma ve korku yaşadığı gerekçesiyle polis şefini dava etti.

Amerikan Eğitim Departmanı, ülkedeki okullarda yüzde 12 oranında zihinsel rahatsızlığı bulunan çocukların olduğunu ve bu çocukların yüzde 75’inin okul görevlileri tarafından fiziksel baskıya maruz kaldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler