ABD ordusunda da Balyoz şoku

ABD ordusundan bir grup askerin, darbe planı yaptığı ortaya çıktı.ABD Başkanı Barack Obama, göreve geldiği 2008 yılından bu yana ilk kez ciddi bir suikast planıyla öldürülmek istendi. Amerikan ordusunda görevli 4 asker, Obama’yı suikast düzenleyerek öldür

ABD ordusunda da Balyoz şoku

ABD ordusundan bir grup askerin, darbe planı yaptığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama, göreve geldiği 2008 yılından bu yana ilk kez ciddi bir suikast planıyla öldürülmek istendi. 

Amerikan ordusunda görevli 4 asker, Obama’yı suikast düzenleyerek öldürmek ve hükümeti devirmek için detaylı bir darbe planı hazırladı. Ancak Amerikalıları şaşırtan darbe planı, geçtiğimiz yıl aralık ayında eski asker Michael Roark ve kız arkadaşı Tiffany York’u öldürdüğü tespit edilen dört askerin tutuklanmasıyla ortaya çıktı. 

OBAMA'YI ÖLDÜRÜP, DARBE YAPACAKLARDI 

Georgia Eyaleti, Long County’deki soruşturmayı yürüten savcılar, cinayet zanlısı askerler Michael Burnett, Isaac Aguigui, Anthony Peden ve Christopher Salmon’un Başkan Barack Obama’yı öldürüp darbe yapmayı planladıklarını belirledi. Savcılar, anarşist örgüt kurmakla suçladıkları askerlerin, Roark ve kız arkadaşı York’u da darbe planını ifşa etmelerinden korktukları için öldürdüklerini tespit etti. Savcılık tarafından hazırlanan rapora göre, darbe planı yapan askerler yüklü miktarda mühimmat da satın almış. Darbeci askerler silah ve bombaya 87 bin dolar harcamış. 

HAREKETE GEÇMİŞLER 

Savcı Isabel Pauley “Bu basit bir terörist örgüt değil. Yaptıkları konuşmaktan ve planlamaktan ibaret değil. Cinayetlerden önce harekete geçmişler. Kanıtlar grubun planları gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor” dedi. Obama’yı öldürmeyi planlayan askeri örgüt Georgia’daki Fort Stewart askeri birliğini de ele geçirmeyi hedeflemiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler