ABD: Gidişattan kaygılıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, “Kamuoyunun önünde dile getirdiğimiz gibi Türkiye’deki gidişattan kaygılarımız var. Bu gelişmelerle ilgili Türk yetkililerle temasları sürdürüyoruz. Bu konuları çok yakından takip edeceğiz” dedi.  AB: Endişe

ABD: Gidişattan kaygılıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, “Kamuoyunun önünde dile getirdiğimiz gibi Türkiye’deki gidişattan kaygılarımız var. Bu gelişmelerle ilgili Türk yetkililerle temasları sürdürüyoruz. Bu konuları çok yakından takip edeceğiz” dedi.

 

AB: Endişeyle izliyoruz

AB Komisyonu, “Gazetecilere yönelik son polis uygulamalarını endişeyle izlediğini” bildirdi. AB Komisyonunun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, “Tüm modern demokrasilerde ifade ve basın özgürlüğü muhafaza edilmesi gereken temel prensiplerdir. Aday ülke olarak Türkiye’nin bu temel prensipleri uygulamasını ve kamuoyunda çoğulcu ve farklı tartışmalara imkan sağlamasını umuyoruz. Türkiye’nin acilen basın özgürlüğünün icrasını kayda değer şekilde iyileştirmek için yasal çerçeveyi değiştirmesine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

 

AGİT: Yıldırmaya son verilsin

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı medya sorumlusu Dunja Mijatovic, “Türk makamlarını, gazetecileri yıldırma ve tehdit etmeye son vermeye çağırdığını” söyledi.

 

IPI: Gazeteciler serbest kalmalı

Uluslararası Basın Enstitüsü Direktörü Alison Bethel McKenzie, şöyle dedi: “Aralarında Uluslararası Basın Enstitüsü’nün Dünya Basın Özgürlük Kahramanı ünvanı verdiği Nedim Şener’in de bulunduğu diğer gazetecilerin gözaltına alınması haberlerinden son derece kaygı duyuyoruz. Hiçbir gazeteci mesleklerini eleştirel görüşün ifade edilmesi dahil yerine getirdikleri için, tutuklama, saldırı, hapis ya da başka herhangi bir baskı ya da tehditle karşılaşmamalıdır. Yetkililere gazetecilik çalışmalarından dolayı hapse konulmuş tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz.”

 

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Hayrete düştük

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, ‘Kara Perşembe’ diye tanımlayarak yaptığı açıklamada, “Hükümeti devirmeyi amaçlayan bir plana dahil oldukları şüphesiyle yapılan gözaltılar karşısında hayrete düştüklerini” kaydetti. Açıklamada, “Gazetecilerin, hükümetin hoşuna gitmeyen durumları haber yaptığı için baskı altında kaldığını görmek bizi rahatsız etti” denildi.

 

AFP: Taraf bile eleştirdi

Fransız haber ajansı, “Ergenekon soruşturmasını destekleyen Taraf gazetesi bile savcıların niyetinden şüphelenmeye başladı” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya