ABD'de ses kaydı skandalı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ses kayıtları basına sızdırıldı.

ABD'de ses kaydı skandalı
New York Times gazetesi, Kerry'nin yabancı diplomatlar ve Suriye'de insani yardım faaliyetlerinde bulunan Suriyeli sivillerle yaptığı belirtilen bir toplantıya ilişkin ses kayıtlarını yayınladı. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin basına sızan ses kayıtlarında, Suriye'de Beşşar Esad rejimine karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında yönetim tarafından yeterince destek görmediğinden şikayet ettiği ortaya çıktı.

DESTEK GÖRMEMİŞ

Kerry, ses kayıtlarında, Esad'a karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında Başkan Barack Obama yönetiminden yeterince destek görmediğinden şikayet ederken, "Obama yönetimi içerisinde Suriye'de askeri güç kullanılması için sadece 3-4 kişi destek verdi, ben tartışmayı kaybettim." ifadesini kullandı. 

ESAD'A KARŞI GÜÇ KULLANILMASINI İSTEMİŞ

Kerry'nin, kayıtlarda kendisinin Esad'a karşı askeri güç kullanılması için yönetime baskı yaptığını iddia ederken de şunları kaydetti: "Güç kullanılması gerektiğini söyledim. Bunun için öne çıktım. Elinde bulundurduğu silahlardan dolayı Esad'ın peşinden gitmemiz gerektiğini söyleyen bendim ve daha sonra ise durum farklı bir şekilde gelişti. Fakat en temelinde Kongre bunun için oy kullanılmasına dahi izin vermedi." 

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı sırasında John Kerry'nin sözlerinin kaydedildiği belirtilirken, Kerry'nin konuşma esnasında Rusya hakkında sarf ettiği sözler de dikkati çekiyor. Kerry'nin, Rusya'nın herhangi bir uluslararası hukuku gözetmediğini belirttiği konuşmasında, "Ruslar Suriye'ye davet edildi, biz edilmedik. Biz Ruslar gibi davranmıyoruz. Standartlarımız farklı. Bizim Suriye'de jetlerimizin uçmasının tek sebebi DAEŞ'e karşı verdiğimiz mücadele." dediği belirtildi. 

John Kerry'nin, konuşmasında, "Eğer Esad'ın peşinden gitseydik, rejime ait bütün hava savunma mekanizmalarını ortadan kaldırmamız gerekirdi ve bunun hukuki bir zemini yok." değerlendirmesinde bulunduğu da kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler