ABD'de polise saldırı 4 ölü!

Siyahilerin öldürülmesini protesto eden halka polis ateş açınca halk tepki gösterdi.

ABD'de polise saldırı 4 ölü!

İki siyahinin öldürülmesini protesto eden halka keskin nişancının ateş etmesi sonucunda hareketlenen halk tepkisini gösterince 4 kişi hayatını kaybetti 7 kişi de yaralandı. 
ABD’de salı günü Atoln Sterling ve dün de Philando Castile adlı siyahilerin öldürülmesinin ardından geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi. Texas eyaletine bağlı Dallas kentinde düzenlenen gösteriler sırasında ise keskin nişancı dehşeti yaşandı. Keskin nişancıların konuşlandığı yüksek bölgeden kalabalığa ateş açması sonucu 4 polis memuru hayatını kaybederken, 1’i sivil 7 kişi de yaralandı. TSİ 03.45 sıralarında yaşanan olayla ilgili 3 kişi de gözaltına alındı. Öte yandan, saldırganlardan biri bölgeye çok sayıda bomba yerleştirildiğini iddia etti.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown, 11 polis memurunun keskin nişancılar tarafından pusuya düşürülerek vurulduğunu ifade etti. Brown, protesto gösterileri sırasında yüksek bir yerde konuşlanan keskin nişancıların çevreye ateş açtığını belirterek, “Şüphelilerin, kendilerini polisleri üçgen içine alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Çok sayıda polisi öldürmeyi planlamışlar” dedi.
Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings, olayın kent için üzücü olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler