ABD bunları konusuyor

Bu şirketlerden birisi de Sierra Nevada Corporation (SNC). Fatih ve Eren Özmen çiftinin sahip olduğu Sparks, Nevada merkezli, elektronik, uzay, havacılık, mikro uydu, uçak, iletişim sistemleri ve güneş enerjisi alanlarında faaliyet gösteren Sierra Nevada

ABD bunları konusuyor

Bu şirketlerden birisi de Sierra Nevada Corporation (SNC). Fatih ve Eren Özmen çiftinin sahip olduğu Sparks, Nevada merkezli, elektronik, uzay, havacılık, mikro uydu, uçak, iletişim sistemleri ve güneş enerjisi alanlarında faaliyet gösteren Sierra Nevada Corporation (SNC), Amerikan hükümetinden işalan bir işkadınının sahip olduğu en büyük şirket olduğu açıklandı.

Takvim'in haberine göre Inc. Magazine tarafından 2010 yılında ABD'nin en hızl ıbüyüyen 10 şirketinden biri seçilen SNC, ABD dışında gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji, telemedicine, nanoteknoloji, uzay ve siber operasyon alanlarında şirket satın almalara gidiyor. Özmen çiftinin öncülüğünde 1994 yılında 20 kişinin çalıştığı SNC, şu an 7 farklı iş kolunda, 15 farklı eyalette, 29 farklı lokasyonda 2 bin 100 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. 1963 yılında kurulan SNC'de 1981 yılında çalışmaya başlayan Fatih Özmen, University of Nevada'da elektrik mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1994 YILINDA SATIN ALDILAR

Mühendislik birikimini şirkete taşıyan Özmen, şirketteki ilk yıllarında pek çok yüksek teknoloji sistemi geliştirilmesine ve yönetilmesine öncülük etti. Eşi Eren Özmen de, University of Nevada'da MBA'ni tamamlamasının ardından 1988 yılında SNC'ye katıldı. Özmen çifti 1994 yılında SNC'ı satın aldı. Amerikan devletinden aldığı işlerle büyüyen SNC; elektronik, iletişim, uzay ve havacılık endüstrisindeki yeni teknolojilere imza atarak büyümesini sürdürdü. SNC'de Eren Özmen President ve CFO olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya