ABD artık pes etti

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD’nin Taliban örgütüyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Karzai, başkent Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, ABD ile diğer yabancı güçlerin, Afganistan’da neredeyse 10 yıldır süren savaşa çözüm bulunması am

ABD artık pes etti

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD’nin Taliban örgütüyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Karzai, başkent Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, ABD ile diğer yabancı güçlerin, Afganistan’da neredeyse 10 yıldır süren savaşa çözüm bulunması amacıyla Taliban örgütüyle öngörüşmelerde bulunduğunu belirtti. Afganistan’da çatışan taraflar arasında aylardır öngörüşmelerin yapıldığı diplomatlar tarafından daha önce de ifade edilmişti. Taliban ile barış görüşmeleri yapılmasının güçlü bir savunucusu olarak bilinen Karzai de Afganlıların militan gruplarla görüşmelerde bulunduğuna yönelik açıklamalar yapmıştı. Ancak görüşmelere ABD’nin dahil olduğuna ilişkin yapılan açıklama, bu görüşmelerin ilk kez resmi olarak doğrulanması olarak değerlendiriliyor.

LİSTELER AYRILDI

BM Güvenlik Konseyi, BM’nin Taliban ve El Kaide yaptırım listelerini birbirinden ayırdı. ABD tarafından hazırlanan iki ayrı karar tasarısının Konsey’de oybirliğiyle kabulüyle, seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlara uğrayan Taliban üyeleri ile El Kaide üyelerinin tek olan listesi ikiye ayrılmış oldu.

SAVAŞ İÇİNDE SAVAŞ FİLMİ

1996-2001 yılları arasındaki Taliban rejimi sırasında televizyon ve müziğin yasaklandığı Afganistan’da, devam eden NATO operasyonlarına karşın film endüstrisi yeniden canlanmaya başladı. Fotoğrafta, Sarai Khuja Kasabası’nda çekimleri süren bir filmin seti görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya