77 kişiyi öldürdü, Türkleri suçladı

 Temmuz 2011'de Norveç 'te düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik 'in duruşması devam ediyor. Bugünkü duruşmada ilginç sahneler yaşandı. Çocukluğu hakkında konuşan Breivik, çocukluğunda Müslümanlar tarafından aşağılandığını, bun

77 kişiyi öldürdü, Türkleri suçladı

 

Temmuz 2011'de Norveç 'te düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik 'in duruşması devam ediyor. Bugünkü duruşmada ilginç sahneler yaşandı. Çocukluğu hakkında konuşan Breivik, çocukluğunda Müslümanlar tarafından aşağılandığını, bunun da görüşlerinin radikalleşmesinde rol oynadığını söyledi.

 

"TÜRKLER BİSİKLETİMİ KIRDI"

 

Breivik, bu konuda bir kaç da örnek verdi ve 7 yaşındayken bir Türk arkadaşının babasının bisikletini kırdığını, 15 yaşında da metro treninin dışında yolculuk ettiği için pakistanlı metro sürücüsü tarafından tokatlandığını anlattı.

 

DELİ OLMADIĞI BELİRLENMİŞTİ

 

Daha önce psikolojik olarak cezai ehliyetinin olmadığı iddia edilen Breivik, uzmanlar tarafından son olarak Nisan ayında incelenmiş ve 77 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden Breivik'in akıl sağlığının yerinde olduğuna hükmedilmişti.

 

Breivik, Norveç'te gerçekleştirdiği eylemleri kabul ettikten sonra idam ya da müebbetin ceza yasalarında bulunmaması nedeniyle maksimum 21 yılla yargılanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler