7 Bin kişi onu arıyor!

KÖLN’DE Ren Nehri’ne düşen iki çocuğu kurtarmak isterken akıntıya kapılan üç çocuk babası Gümüşhaneli Ali Kurt’un (46) cesedine ulaşmak için Türkler seferber oldu. Geçen hafta Cumartesi günü gerçekleşen olayın ardından cesede ulaşılamaması üzerine Ali Kur

7 Bin kişi onu arıyor!
KÖLN’DE Ren Nehri’ne düşen iki çocuğu kurtarmak isterken akıntıya kapılan üç çocuk babası Gümüşhaneli Ali Kurt’un (46) cesedine ulaşmak için Türkler seferber oldu. Geçen hafta Cumartesi günü gerçekleşen olayın ardından cesede ulaşılamaması üzerine Ali Kurt’un ailesi ve arkadaşları kendi imkanlarıyla nehir kenarında arama yapmaya başladı. Kurt Ailesi’nin oluşturduğu “Ali Kurt der Held vom Rhein” (Ren Nehri kahramanı Ali Kurt) adlı Facebook sayfası üzerinden yapılan çağrıya sessiz kalmayanlar dün Kurt’un nehre düştüğü noktada toplandı ve organize olarak nehrin Duisburg kentine kadar uzanan bölümüne dağılarak arama çalışması başlattı. Facebook sayfasında 7 binin üzerinde insana ulaşıldığı belirtildi. Sayfada arama yapılacak bölgeler ayrıntılı olarak açıklandı.
 
PROFESYONEL ORGANİZASYON
 
Köln İtfaiyesi’nden Klaus Frischleder, “Arama profesyonel düzeyde organize edildi. Ren bölgelere ayrıldı ve her bir bölge için bir danışman görevlendirildi. İtfaiye olarak aramaya teknelerimizle destek veriyoruz. Kurt Ailesi eli kolu bağlı şekilde oturacağına, harekete geçtiği için tebrik edilmeli” diye konuştu. Kurt ailesine önceki gün taziye ziyaretinde bulunan Köln Belediye Başkanı Elfi Scho Antwerpes, aileye yardım etmek için gelenlere itfaiyenin kullandığı bir çadır tahsis etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler