6.3 deprem can aldı!

Yeni Zelanda’nın en büyük ikinci kenti Christchurch, Salı günü yerel saatle 12.51 sularında  yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde çok sayıda binanın yıkılırken, binlerce insan panik içinde sokaklara hücum etti. Yetkililer, depremin kent

6.3 deprem can aldı!

Yeni Zelanda’nın en büyük ikinci kenti Christchurch, Salı günü yerel saatle 12.51 sularında  yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde çok sayıda binanın yıkılırken, binlerce insan panik içinde sokaklara hücum etti. Yetkililer, depremin kent merkez üssünün Christchurch’ten beş kilometre uzaklıkta, derinliğinin ise dört kilometre olduğunu belirtti.

İçinde 200 kişinin bulunduğu bir ofis binası yıkılırken, polis depremin ardından hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı. Christchurch Katedrali’nin çan kulesi de yıkıldı.

Yerel TV3 kanalı, bir misafirhaneden cesetlerin çıkarıldığını haberini geçerken, karavanıyla seyahat eden bir turistin aracının içinde sıkışarak öldüğünü belitti. Dahası, Christchurch Havaalanı’nın kontrol kulesinin hasar görmesi sonucu, tüm ülkedeki uçuşlar kısa bir süreliğine askıya alınmak zorunda kalındı.

Christchurch valisi Bob Parker, olağanüstü hal ilan ederken, “Yıkılan binaların altında kalan otobüslerde insanlar kurtarılmayı bekliyor. Otoparklar çok büyük hasar gördü, şehir içindeki binalarda mahsur kalmış insanlar var” dedi.

Christchurch Havaalanı kapatırken, birçok yerel gazeteye ev sahiplği yapan The Press binasının da ağır hasar gördüğü belirtildi. Başbakan John Key, depremin iş saatinde yaşanmasının çok büyük olumsuzluk olduğunu belirtti ve ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi veremeyeceğini söyledi. Ancak ilk bilgilere en az 65 kişi öldü.

Yeni Zelanda’da henüz altı ay önce 7.0 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmış ancak can kaybı olmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya