600 kişi kurşundan zehirlendi

Şinhua ajansının haberine göre, bölgedeki kalay atölyelerinde işçilerle çocuklarının kanlarında yüksek ve tehlikeli seviyede kurşuna rastlandı.Bölge Sağlık İdaresinden bir yetkili, yapılan testlere göre 26 yetişkin ve 103 çocukta 600 mikrogramın üzerinde

600 kişi kurşundan zehirlendi

Şinhua ajansının haberine göre, bölgedeki kalay atölyelerinde işçilerle çocuklarının kanlarında yüksek ve tehlikeli seviyede kurşuna rastlandı.

Bölge Sağlık İdaresinden bir yetkili, yapılan testlere göre 26 yetişkin ve 103 çocukta 600 mikrogramın üzerinde kurşun tespit edildiğini, 129 kişinin tekrar testten geçeceğini, ayrıca 494 kişinin de kanlarında 400-600 mikrogram oranında kurşun bulunduğunu bildirdi.

Yetkililer 25 atölyede çalışmaların durdurulduğunu belirtirken, bölgede 2 bin 500 kişinin 200 civarında kalay işleme atölyesinde çalıştığı belirtildi.

Kurşun zehirlenmesi sinir, sindirim ve üreme sistemlerine zarar verirken, mide ağrısı ve anemiye neden olabiliyor. Kanda yüksek oranda görülmesi durumunda ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler