300 kızın cinsiyetini değiştirdiler

Daily Telegraph gazetesinin Hindistan muhabiri Dean Nelson, Yeni Delhi'den gönderdiği haberinde, eyaletteki kimi Hintli doktorların kız çocuklara cinsiyet değiştirme ameliyatı yapmakla suçlandığını aktarıyor.Erkek çocuk isteyen ailelerin, kız çocuklarını

300 kızın cinsiyetini değiştirdiler

Daily Telegraph gazetesinin Hindistan muhabiri Dean Nelson, Yeni Delhi'den gönderdiği haberinde, eyaletteki kimi Hintli doktorların kız çocuklara cinsiyet değiştirme ameliyatı yapmakla suçlandığını aktarıyor.

Erkek çocuk isteyen ailelerin, kız çocuklarını küçük yaştayken ameliyat ettirmek istediklerini belirten Nelson, bunun için ameliyat başına yaklaşık 3000 dolar ödediklerini ifade ediyor.

Ülkedeki kadın ve çocuk hakları dernekleri ise Hint toplumunda bebeklerinin kız olacağını öğrenen ailelerin kürtaja gitmesiyle birlikte, nüfus dengesinin erkekler lehine bozulduğunu söylüyor.

Derneklerin "sosyal çılgınlık" diye nitelediği uygulamanın temel sebebi olarak ise ailelerin, kız çocukları evlendirmenin yüksek maliyetinden korkmaları olarak gösteriliyor.

Hindistan'da altı yaşın altındaki erkek çocuk sayısı, kız çocuk sayısından yedi milyon daha fazla.

Tıbben gerekli müdahale mi?

Tartışma, Hindistan genelinde bu tür operasyonlar geçirmiş çocukların basına yansımasıyla başladı. İddialara konu olan doktorlar, ameliyat ettikleri kız çocukların üreme organlarında anormallikler olduğunu ve tıbben müdahale ederek sorunları düzelttiklerini savunuyor.

Buna göre ameliyat edilen kız çocuklar, hem kadın hem de erkek üreme organlarıyla doğmuş olanlardan oluşuyor.

"Genitoplasti" olarak bilinen genital bölge estetik cerrahisi uygulandıktan sonra kız çocuklara erkeklik hormonları veriliyor.

Hindistan Pediyatri Akademisi Başkanı Dr V P Goswami ise aileleri bu tür uygulamaların çocuklarını yetişkinlikte iktidarsız ve kısır bırakmaya dek gidebilecek sonuçları olabileceği konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler