3 ülkede dev operasyon Türkler de gözaltında

Avrupa'da üç komşu ülke Almanya, Fransa ve Belçika'da terör operasyonları düzenlendi.

3 ülkede dev operasyon Türkler de gözaltında

Avrupa'da üç komşu ülke Almanya, Fransa ve Belçika'da terör operasyonları düzenlendi.

Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi.

Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı. Aynı saatlerde Paris'te ise geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 12 kişi gözaltına alındı. Dün de Belçika polisi, Suriye’den dönen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen cihatçılara yönelik ülke çapında büyük bir operasyon başlatmıştı.

Alman polisinin baskın düzenlediği yerlerin başkent Berlin'de olduğu açıklandı. Reuters'ın haberine göre, yaşları 31 ila 44 arasında değişen beş Türk'ü izleyen polis, aylar süren takibin ardından bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

Alman polisinin düzenlediği baskınlarda, 41 yaşındaki İsmet D. ve 43 yaşındaki Emin F. tutuklandı. AFP, İsmet D.'nin, liderlik ettiği öne sürülen grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğunu bildirdi. Polisten yapılan açıklamada, tutuklanan Emin F.'nin ise finansmandan sorumlu olduğu öne sürüldü.

Şüphelilerin "Suriye'de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu" iddia edildi.

Polis, grubun Almanya'da saldırı planladığına dair ise herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler