20 Müslüman mezarı tahrip edildi

 Sırbistan'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir köyde, Müslüman mezarlığına saldırı düzenlendi. Saldırıda 20 Müslüman mezarı tahrip edildi. Sırbistan'ın Buyanovats kenti yakınlarında bulunan ve çoğunlukla Müslüman Arnavut nüfusun yaşadığı Osllare kö

20 Müslüman mezarı tahrip edildi

 

Sırbistan'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir köyde, Müslüman mezarlığına saldırı düzenlendi. Saldırıda 20 Müslüman mezarı tahrip edildi.
 
Sırbistan'ın Buyanovats kenti yakınlarında bulunan ve çoğunlukla Müslüman Arnavut nüfusun yaşadığı Osllare köyündeki Müslüman mezarlığına düzenlenen saldırıda yaklaşık 20 mezar tahrip edildi.
 
Mezarlıktaki hasarı fark eden köy sakinleri, Sırp yetkililerden olayın faillerinin bulunmasını istedi. Sırbistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı jandarma kuvvetleri, yaklaşık 20 mezarın zarar gördüğünü tespit etti.
 
Osllare köyünün muhtarı Naser Bayrami, köyde yaşayan aşırı milliyetçi Sırp gençlerden şüphelendiğini söyledi.
 
Bayrami, mezarlıkların kutsal yerler olduğunu söyleyerek, Sırp polisinden sorumluları en kısa zamanda yakalamasını istedi.
 
KOSOVA'DAN KINAMA
 
Sırbistan ile Kosova sınırına yakın bulunan Osllare köyündeki Müslüman mezarlarına zarar verilmesini, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve üst düzey yetkililer de kınadı.
 
Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bu tur olayların artık bitmesi gerektiğini ifade ederek, ''İster Kosova'da ister Sırbıstan'da, bu tür olayları gerçekleştiren kişiler provokatördür'' dedi.
 
'KÖY SINIRLARIMIZ İÇİNDE DEĞİL'
 
Kosova İçişleri Bakanlığı'nın yapılan yazılı açıklamada ise, bazı medya kuruluşlarında çıkan ve saldırının Kosova sınırları içerisinde gerçekleştiğini yansıtan haberlerin doğru olmadı belirtildi. Osllare köyünün Kosova'da değil, Sırbistan toprakları içerisinde bulunduğu vurgulandı.
 
Kosova'da polisi sözcüsü Arber Beka, bu olayın Kosova polisinin sorumluluk alanında olmadığını, saldırının Sırbistan polisi tarafından doğrulandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya