2 ülke tehlike altında

Suudi Arabistan’a ait son uydu fotoğraflarında tespit edilen yeni bir askeri üste bulunan orta menzilli füzelerin, İsrail ve İran’ı hedef aldığı öne sürüldü. Jane’s Intelligence Review Dergisi’ne konuşan uzmanlar, başkent Riyad’ın 200 kilometre güneybatıs

2 ülke tehlike altında
Suudi Arabistan’a ait son uydu fotoğraflarında tespit edilen yeni bir askeri üste bulunan orta menzilli füzelerin, İsrail ve İran’ı hedef aldığı öne sürüldü.
 
Jane’s Intelligence Review Dergisi’ne konuşan uzmanlar, başkent Riyad’ın 200 kilometre güneybatısındaki el Vatah yakınlarında bulunan üsteki füzelerin, orta menzilli Dongfeng 3’ler olabileceğini kaydetti.
 
1980’lerde üretimine başlanan Çin yapımı Dongfeng’lerin 2 bin 400 ila 4 bin kilometre menzile sahip olduğu, bu nedenle bahsi geçen 2 ülkeyi de rahatlıkla hedef alabilecekleri belirtiliyor. Suudi yönetiminin, 2 ton ağırlığa kadar savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip olan Dongfeng’leri geliştirmek için girişimlerde bulunduğu düşünülüyor.
 
Yaklaşık 5 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen askeri üssün ise hem füzeler hem de eğitim amacıyla kullandığı ifade edildi. İngiliz basını, Suudi Arabistan ve İsrail’in Londra büyükelçiliklerinden iddiaya ilişkin bir açıklama yapılmadığını yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya