18 yaşından küçüklere cami yasak!

Tacikistan'da geçen ay parlamentonun alt kanadında kabul edilerek onaylanmak üzere parlamentonun üst kanadına sevk edilen "Çocukların terbiyesi ve eğitiminde velilerin sorumluluğu yasası", burada da onaylandı.Çocukların eğitimi ve terbiyesine yönelik veli

18 yaşından küçüklere cami yasak!

Tacikistan'da geçen ay parlamentonun alt kanadında kabul edilerek onaylanmak üzere parlamentonun üst kanadına sevk edilen "Çocukların terbiyesi ve eğitiminde velilerin sorumluluğu yasası", burada da onaylandı.

Çocukların eğitimi ve terbiyesine yönelik velilerin sorumluluklarını düzenleyen yasa, çocuk terbiyesinde velilerin sorumluluğunu arttırıyor. Yasa, ebeveynlerin, çocuklarının eğitim almalarını, onların hak ve menfaatlerini korumayı düzenlemekle birlikte, 18 yaşın altındaki çocuklarına, topluma karşı girişim ve davranışlarını önlemesini, ahlaksızlık, tecavüz, ayrımcılık ve terör içerikli kitap ve filmleri izlemesi ve okumasını; içki içmesini, bayram günleri hariç camilere gitmesi ve dini örgütlerde yer almasını, ehliyet alma ve araç kullanmasını yasaklıyor.

Yasa ayrıca, ayrıca ilgili devlet kurumlarının izni olmadan çocukların yurtdışına eğitim amacıyla gönderilmesini ve ülkede yasadışı eğitim almasının engellemesini öngörüyor. Bunun yanı sıra velilerin, çocuklarını ağır işlerde çalıştırması yasaklanırken, çocukların okula değerli takı ve ziynetlerle gelmelerini, tarihi ve kültürel değerlere zarar vermelerini engellemeleri de yasa hükümleri içinde yer alıyor.

Yasa, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın imzalaması ve basında yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler