10 yaşında kendini havaya uçurdu

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde 10 yaşlarında bir kız çocuğunun üzerindeki bomba düzeneğini patlattığı bildirildi. AFP, Kızıl Haç yetkililerine dayandırdığı haberinde kalabalık bir pazar yerinde patlayan bomba nedeniyle en az 10 kişinin öl

10 yaşında kendini havaya uçurdu

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde 10 yaşlarında bir kız çocuğunun üzerindeki bomba düzeneğini patlattığı bildirildi. AFP, Kızıl Haç yetkililerine dayandırdığı haberinde kalabalık bir pazar yerinde patlayan bomba nedeniyle en az 10 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Çok sayıda kişinin de ağır yaralandığı bildiriliyor.

AFP ajansı bölgedeki sivil bir yetkili olan Ashiru Mustafa'nın açıklamalarına dayanarak yerel saatle 12.40'ta (TSİ 13.40) pazar yerinin yoğun olduğu sırada 10 yaşlarında bir kız çocuğunun pazar yeri girişinde üzerinin aranması girişimi sırasında kendini havaya uçurduğunu ve çok güçlü bir patlama sesi duyulduğunu söyledi. Telegraph'ta yer alan habere göre bir başka görgü tanığı küçük kızın üzerinde bomba olduğundan haberdar görünmediğini söyledi.

Yine AFP'ye konuşan bir başka Kızıl Haç yetkilisi de hastanede 10 ceset gördüklerini belirtti.

Polisin verdiği bilgiye göre patlamada en az 20 kişi öldü, 18'den fazla yaralı var. Yetkililer kız çocuğunun şüpheli hareketleri üzerine üzerinin aranmasına karar verildiğini, ancak etkisiz hale getirilemeden patlamanın gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak radikal Boko Haram örgütü son yıllarda ülkedeki saldırılarında sık sık kadınları ve çocukları kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya