Dünya Şampiyonumuza Rusya'da büyük şok!

Bir seminere davetli olarak Rusya'ya giden Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Serkan Yağcı, Rusya'ya alınmadı. Dubai'den Moskova'ya giden Yağcı, Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapamayınca Türkiye'ye döndü. Yağcı, Atatürk Hava

Dünya Şampiyonumuza Rusya'da büyük şok!

Bir seminere davetli olarak Rusya'ya giden Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Serkan Yağcı, Rusya'ya alınmadı. Dubai'den Moskova'ya giden Yağcı, Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapamayınca Türkiye'ye döndü. Yağcı, Atatürk Havalimanı'nda yaşadıklarını anlattı.

Serkan Yağcı şunları söyledi

"Dubai'den Moskova'ya seminer için gitmiştim. Orada Rusya Federasyonu'na bağlı bir kulübün davetlisi olarak seminer verecektim. Avrupa ve Dünya Şampiyonuyum. Milli sporcuyum. Oraya vardığımda sabah 7 buçuk sıralarıydı. Dubai'de yaşıyorum normalde. Sabah 7 buçukta Moskova'ya vardım. Pasaport kontrol noktasına geldiğimde geçmek istedim. Polisler bana biraz beklememi söylediler. Bütün herkes geçtikten sonra pasaportumu alıp yaklaşık 3-4 saat beklettiler. Açıklama sorduğumda, Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik sorundan kaynaklandığını söylediler. Kendileri de yardımcı olmak istediklerini söylediler."

RUS POLİS SPORUN SİYASETİ SINIRI OLMAZ

"Bir polis memuru şunları söyledi; 'Sporun siyaseti olmaz. Sporun sınırı olmaz. Biz de bu konuda rahatsızız, mecburen bu prosedürü izlemek zorundayız. Pasaportunuza şimdilik el koyacağız. Ama size dönüş yapacağız' dediler. 'Biraz bekler misiniz' dediler. 3-4 saat kadar bekledim. Daha sonra beni başka bir uçakla İstanbul'a gönderdiler."

KARATE FEDERASYONU VE KULÜP YETKİLİLERİ ÖZÜR DİLEDİ

Rusya'ya bir kulübün davetlisi olarak giden Yağcı şöyle devam etti;

"Federasyona bağlı bir kulübün davetlisi olarak gittim. Davet yazımı da gösterdim. Üstelik kulüp yetkilileri olsun, Federasyon yetkilileri olsun, beni içeri almak için uğraştılar. Onlar da havalimanında beklediler. Görüşmeye çalıştılar. Ama içeriye alınmadım. Onlar da üzüntülü. Beni orada bekleyen yaklaşık 60-70 tane Rus sporcu vardı. Onlara seminer vermemi bekliyorlardı. Eminim hayal kırıklığına uğradılar. Sonra kulüp ve federasyon yetkilileri beni telefonla arayarak özür dilediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler