Doping yapan sporcuya hapis cezası

 Kanal'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.Teklife göre, doping kullanan sporcuların 4 yıl müsabakalardan men cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli

Doping yapan sporcuya hapis cezası

 

Kanal'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklife göre, doping kullanan sporcuların 4 yıl müsabakalardan men cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak. Doping kullanımına müsaade eden antrenörler, kulüp doktoru ve diğer sağlık personeli hakkında da aynı ceza uygulanacak.

HAPİS CEZASIYLA CEZALANDIRILMALI

Kanunun gerekçesinde, spor müsabakalarında sporcuların doping nedeniyle hileli olarak kazandığı başarıların hem Türkiye'de yapılan müsabakalara hem de dünyanın izlediği uluslararası müsabakalara gölge düşürdüğü ifade edildi.

Sporcuların olimpiyat oyunlarında doping felaketiyle başarılarının karalanmasının önüne geçilmesi için bu düzenlemelerin yapılması mecburiyeti doğduğu belirtilerek, "Doping maddelerinin satışının, temin edilmesinin, üretilmesinin ve ticaretinin denetim altına alınması ve doping maddelerini kullandıkları tespit edilen sporcularla, spor faaliyetlerinde sürekli olarak birlikte çalıştıkları antrenör ve diğer yardımcılarının doping alınması hususunda denetim ve gözetim mecburiyeti getirilmesi bakımından İspanya'da olduğu gibi hapis cezasıyla cezalandırılmaları yaptırımıyla karşı karşıya bırakılmaları, caydırıcılık açısından önem taşımaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler