Doktora silahlı saldırı davası

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayarak sağlık sorunlarınızı çözemezsiniz" dedi.   Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahla öldürülmesiy

Doktora silahlı saldırı davası
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayarak sağlık sorunlarınızı çözemezsiniz" dedi.
 
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahla öldürülmesiyle ilgili duruşma öncesi adliye önünde sağlıkçılar adına Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı İlhan, basın açıklaması yaptı.
 
Saldırı sonrası yaşanan süreçte sağlıkta şiddetin azalmadığını, Samsun'da çalıştığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in de hayatını kaybettiğini hatırlattı.
 
Yaşanan cinayetler ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin Türkiye'de sağlık ortamının şiddet ortamına dönüştüğünü gösterdiğini ifade eden İlhan, "Bunun gerçekten samimiyetle ele alınması ve tartışılması gerekiyor. Çözüm önerileri geliştirilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Dr. Furtun cinayeti sonrası başlatılan adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduklarını anlatan İlhan, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de sağlıkta şiddet çok tartışıldı. Biz bunun sebeplerini biliyoruz, her fırsatta söylüyoruz. Çözüm önerilerimizi de geliştiriyoruz ama ne yazık ki Sağlık Bakanlığının samimi bir adım atmadığını görüyoruz. Dr. Kamil Furtun cinayetinde ise farklı durumlarda söz konusu. Furtun'u öldüren İsmail Koyun, kimsenin bilmediği bir şahıs değil. Yıllardır hastane içerisinde dolaşan, daha önce de sağlık çalışanlarına şiddet uygulamış, sağlık çalışanlarını huzursuz eden, buna ilişkin kayıtlar tutulmuş, İş Sağlığı Güvenliği Kurulu'nda 'bu kişinin engellenmesi gerek' diye hakkında karar alınmış ama hiçbir önleyici tedbir alınmadığı için 29 Mayıs'ta Dr. Furtun'u öldürmüş olan bir şahıs. Hal böyleyken hastane yöneticilerine, Samsun'da Kamu Hastaneleri Genel Sekreterine herhangi bir idari yaptırım yapılmış mıdır, yapılmamıştır."
 
Türkiye'de sağlık çalışanları ve hekimlerin öldürülmesine rağmen kimsenin hesap vermediğini savunan İlhan, kendilerinin emek ve sağlık örgütleri olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 
Opr. Dr. Aynur Dağdemir'i ölüme götüren kadın düşmanı, sağlıkçılara düşman sağlık sistemi konusundaki itirazlarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini anlatan İlhan, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayarak sağlık sorunlarınızı çözemezsiniz. Bir kez daha haykırıyoruz. Kadına yönelik şiddet sona ersin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sona ersin" ifadelerini kullandı.
 
BUNDAN DAHA AĞIR CEZA YOK!
 
Dr. Furtun'un ailesinin avukatlarından Osman Kaçmaz ise duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci duruşmada istedikleri kararın alındığını söyledi. 
 
Sanığın insanlık suçu işlediğini dile getiren Kaçmaz, "Aslında bizlerin değil, tüm Türkiye'nin katılan sıfatı alması gerekirdi ama usul gereği sadece bizler, ailesinin vekilleri olarak katıldık. Türk Tabipleri Birliği katıldı, sendikaları katıldı. Bazen böyle hızlı yargılamalar yapılarak adaletin tecelli edilmesi sağlanıyor. Bazen mahkemelerin de zevkle verdikleri kararlar olabiliyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Takdir indirim sebebi sayılmadı. Bundan daha ağırı yok" dedi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler