Doğalgaz fiyatları en düşük seviyede

Kasım ayını 4,09 dolar seviyesinden tamamlayan ocak 2015 vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı, bu gelişmeyle aralık ayına sert düşüşle başladı.Rusya ile Ukrayna arasında çıkan gerilimin ardından Batılı ülkelerin yaptırımlarına paralel olarak Rusya'nın Ka

Doğalgaz fiyatları en düşük seviyede

Kasım ayını 4,09 dolar seviyesinden tamamlayan ocak 2015 vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı, bu gelişmeyle aralık ayına sert düşüşle başladı.

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan gerilimin ardından Batılı ülkelerin yaptırımlarına paralel olarak Rusya'nın Karadeniz'den Türkiye'ye yeni bir boru hattı inşa etmeyi önermesinin ardından uluslararası piyasalarda doğalgaz fiyatının düşüşe geçmesi dikkati çekiyor. Kasım ayını 4,09 dolar seviyesinden tamamlayan ocak 2015 vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı, bu gelişmeyle aralık ayına sert düşüşle başladı.

Ilımlı hava koşulları ve azalan taleple son iki işlem gününde düşüşü ivme kazanan doğalgaz kontratlarının fiyatı, bugün 3,27 dolar ile 13 Ağustos 2013'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Doğalgaz kontratlarının fiyatı şu dakikalarda cuma günü kapanışına göre yüzde 5,6'lık gerilemeyle 3,27 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de beklentinin üzerinde artan doğalgaz stoklarının yanında, ılımlı hava koşulları ve talepteki daralma beklentilerinin fiyatlarda satış baskısını beraberinde getirdiğini kaydediyor.

İran'dan Güney Pars Gaz Sahası'ndaki üretimin yüzde 20 arttığına ilişkin gelen açıklamaların da fiyatlardaki düşüşü desteklediğine işaret eden analistler, Rusya odaklı gelişmelerin fiyatlar üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler