Diyanete Mercedes'ten sonra şimdide Saray

Kamuoyundaki tartışmalar üzerine "İbreti-i alem için iade edeceğim" dediği lüks makam aracından inip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tahsis ettiği 3.9 milyon liralık zırhlı Mercedes'e binen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'da Saray'da yaşayaca

Diyanete Mercedes'ten sonra şimdide Saray

Kamuoyundaki tartışmalar üzerine "İbreti-i alem için iade edeceğim" dediği lüks makam aracından inip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tahsis ettiği 3.9 milyon liralık zırhlı Mercedes'e binen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'da Saray'da yaşayacak.

SEMT KADAR KAMPÜS

Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir yolunda kendisine yepyeni bir kampus kuruyor. Mevcut başkanlığın arkasına yapılan ve ayrı bir kent görünümünde olan modern binalarda misafirhane, konferans salonu, Başkanlık Konutu, yemekhane, kütüphane, eğitim merkezi bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapımı süren yeni binalarının önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

KAÇ PARAYA MAL OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bazı binalarda yapımın sona erdiği ve kullanılmaya başlandığı vurgulandı. "Jakuzi" iddiasıyla gündeme gelen Başkanlık Konutu'nun da bu kampus içerisinde olacağı bildirildi. Diyanet, küçük bir semt büyüklüğünde olacak olan kampusu, Faaliyet Raporu'nda şöyle savundu:

diyanet-isleri-ne-436-odali-kampus-kuruluyor-7470135_2905_m.jpg

İŞTE O RAPOR

"2001 yılında taşındığımız mevcut hizmet binamız A, B, C, D, E ve F olmak üzere altı bloktan oluşmaktadır. Makam katı A bloktadır. Binanın merkezini oluşturan C blok zeminle birlikte dokuz, yan bloklar ise üç kattan oluşmaktadır.

436 ODA

Konferans salonu, kütüphane, yemekhane, daire tabipliği, yayın satış bürosu, misafir bekleme salonu, kafeterya, arşiv ve teknik atölye, 20 kapalı ve 150 açık olmak üzere 170 araçlık otopark, idarî iş ve işlemlerin yürütüldüğü 436 oda ve 226 ortak kullanım amaçlı mekândan oluşmaktadır.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Zamanla mevcut hizmet binası da Başkanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamış ve ek tesislerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede, Ahmet Hamdi Akseki Camii, eğitim merkezi, Din İşleri Yüksek Kurulu binası ve personel yemekhanesi, hizmete açılmış, kreş ve kütüphanenin tefriş çalışmaları ise devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem