Divan Kurulu sorumluluk alamadı

Trabzonspor Divan Başkan Adayı Ali Sürmen 14. Trabzonspor Divan Başkanlık seçimlerinde açıklamalarda bulundu.Sürmen, "Bu kongre bizlerin iki tane değerli Trabzonsporlunun başkanlık yarışından öte başka bir önemi vardı. Divan Başknaı ali Özbk veda etti. be

Divan Kurulu sorumluluk alamadı

Trabzonspor Divan Başkan Adayı Ali Sürmen 14. Trabzonspor Divan Başkanlık seçimlerinde açıklamalarda bulundu.

Sürmen, "Bu kongre bizlerin iki tane değerli Trabzonsporlunun başkanlık yarışından öte başka bir önemi vardı. Divan Başknaı ali Özbk veda etti. bekli daha sonra verilecektir ama bir plaketin kendisine burada verilmesini beklerdim" dedi.

Ali Sürmen açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

Ben Divan seçimi çalışmaları sırasında doğum tarihlerine baktığımda Trabzonspor şampiyonluklar yaşadığı dönemde ben hukuk fakültesindeydim. Tarih gemiş bugün bizi divan başkan adayı yapmış. Trabzonspor'u destekleyen Anadolu şehrinin evlatları ile maçları seyrederken bana deselersi "Ali sen bu külübün divan başknaı olacaksın" heralde dur maçı seyrediyorum derdim. genel kurullarda mümkün olduğunca sonrunlara parmak basmaya çalıştık. sayınSadri beyle bizsüre görev yaptık. O dönemde tüzük işleri komisyonunda görev yaptık. Bu süreçler ve benim avukatlık bilgim bütün kaynaştırdığımız zaman Trabzonspor'un hukuki sorunlarını tartıştığımız yerden ben Trabzonspor'a katkı sağlayabişlirim dedim. Yaptığım istişareler ile bu başknalığa aday oldum. 

En son mali genel kurulunda Divan başşknalığına aday gösterildim. herkesin gördüğü desteği yönetici arkadaşımız görmediği için başka  bir arkadaşımız Divan başkanı oldu. bana o oyları vereklerin bazıları sırf bu seçimde diğer arkadaşımızı destekeldiği için benim oradaki tavrımı kavgacılık olarak değerlendirdi. Allah aşkına sizin hakınızı savunmak kavgamıdır. eğrer aynı şartlarda aynı ortam olursa bilesiniz ki aynı şekilde davranırım. Trabzonspor'un başkanları tartışılamaz. görevi bırakmış mı bırakmış Artık olduğu yerde saygı göstermek zorundasınız. yönetimi tartışılır ama görevi bıraktıktan sonra tartışılmaz. keşke Divan başkanı olarak ben olsaydım ve dayak yiyen kardeşimiz ve evlatlarını gidip omuzuna dokunup ikna edip salondan çıkarsaydım. neye itiraz ediyordu. bazı insanların hakkının yendiğini savunuyordu. Kimin ne payı varsa lamalıdır.

Bugün trabzonsor'un mahkemede olmasının başlıca nedeni görev süresinin 2.5 yıla çıkarılmalsıdır. Malesef bu konuya Divan başkanlık Kurulu öncülük etmiştir. keşke 6 ay olsaydı. Önemliş olan şimdi burada bir işaret fişeği yakmamız ve Divan'ın da yardımı ile çözüm üretecek yeni yollara girmek zorundayız. Birgün herkes eski oluyor. Eskileri toplumun önüna atmak doğru değildir. Trabzonspor'a emek vermiş bütün başkanlar değerlidir. onlar hakkında kötü konuşmak doğru değildir. Trabzonspor konusunda haklı olanı haksız olana yedirmememiz lazım.

Tüzüğe aykırı üyeler yapıldı. Yönetimin sadece yazması ile Sicil kurulu bunları üye yapamaz. Divan genel kuurlunda oylanır. Seçilirlerse  bir üst yazı ile Divan kuruluna bildirilir. ama böyle olmadı. Tüzüğü yazan insanların genel kurulun görüşünün oylama ile belirleneceğini bilmesi gerekir. Bu konuda daha dikkatli olmak lazım.

Trabzonspoır'un mali ve idari durumundaki hzlı kötüleşme konsunda Divan başkanlığının sesiz kalması doğru değildir. Mevcut hali ile son 3 yılda Divan kurulu sorumluluk almadı alamadı. Asıl sorun neden tavır alınamıyor sorusunun ce vabı yine divandan geldi. Yetkimiz yok. Bizi neden seçeceksiniz. ne bekliyorsunuz bizden. Trabzonspor'un tarihinin onuruna yakışır şekilde temsil edilmesi ve saygınlığını sağlamak için. Bizim görevimiz bu değil mi? bizler bunun gereğini yapmak zorundayız. Divan başkanlık Kurulunun yol gösterici özelliği vardır. Sorun varsa müdahale etmek zorundadır.

Diğer aday arkadaşım hakkında hiçbir yerde konuşmadım. Sizler burada seçecekseniz biz kolkola gireceğiz. Ama benim hakkımda söylediklerine üzüldüm. Ali Sürmen seçilirse yönetimle kavga eder. Neden edeyim. Yönetim adına konuşuyorve yönetimden de söz çıkmıyor. İnsanların hakkını aramak ne zamandan beri kavga oluyor. 

Diğer arkadaşım dediki Ali sürmen seçilirse "Ali Sürmen seçilirse, lokali tesislere taşıyacak." böyle bir söz yönetimden duymadım. o lokalde üyelerin daha iyi şartlarda hizmet almasını isterim. Ama Trabzonspor'un sorunlarının lokal sorununa kadar ingirgenmesi doğru değildir. ben Trabzonspor yönetimini neden karşıma veya yanıma alayım.

Trabzonspor'un henüz onaylanmamış bir tüzüğü var. Dernekler maması neden onaylamadı. Divana verilen aşırı yetkiden dolayı. Bunun hazırlanıyp onaylanması lazım. bu konuda ilgili bütün birimlerin görüşleri ile yeni tüzük tadilatı yapılarak yönetime sunulur. Bizim zamanımızda yapıldı yönetime sunuldu. Ama aidatlardan dolayı geçmedi. Keşke geçseydi de bugün bunları yaşamasaydık. Ben başkan olduğum zaman  artık Ali Sürmen değilim. Divan başkanlık makamının saygınlığını koruyacağız ve herkese aynı mesafede olacağız. kişilerin grupların görüşü Trabzonspor'a aykırı ise ben ve arkadaşlarımın görüşünün Trabzonspor'dan yana olacağına dair sizlere ben ve arkadaşlarım adına söz veriyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler