Dışişlerinden Almanya açıklaması!

Dısişleri Bakanlığı, Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddiaları ile ilgili "Sözkonusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır" değerlendirmesini yaptı.Bakanlıktan yapılan

Dışişlerinden Almanya açıklaması!

Dısişleri Bakanlığı, Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddiaları ile ilgili "Sözkonusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Alman basınında 16 Ağustos 2014 tarihinde Federal İstihbarat Teşkilatı’nın Türkiye’ye yönelik faaliyetlerine ilişkin yer alan iddiaların kaygı verici olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sözkonusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dostlar ve müttefikler arasında karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Ülkemiz ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir.

Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Almanya Büyükelçisi’ne de kuvvetle vurgulanmıştır".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem