Digiturk'un sahibi kim kapatılacak mı?

Digiturk ve Tivibu gibi yayın kuruluşlarının bazı kanalları yayından çıkarma uygulaması geniş yankı uyandırdı. Digiturk, Gülen cemaatine ait 7 kanalı savcılığın kararıyla yayın ağından çıkardı. Peki Digiturk'ün sahibi kim? Digiturk kapatılacak mı?Digiturk

Digiturk'un sahibi kim kapatılacak mı?

Digiturk ve Tivibu gibi yayın kuruluşlarının bazı kanalları yayından çıkarma uygulaması geniş yankı uyandırdı. Digiturk, Gülen cemaatine ait 7 kanalı savcılığın kararıyla yayın ağından çıkardı. Peki Digiturk'ün sahibi kim? Digiturk kapatılacak mı?Digiturk hangi kanalları yayından kaldırdı?

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digiturk de BUGÜN TV ve Kanaltürk'ün yanı sıra aralarında bir çocuk kanalının da bulunduğu 7 televizyon kanalını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile yayın ağından kaldırdığını açıkladı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN KARAR

Digiturk'ün avukatları, platformdan çıkarma kararı almadan önce, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, bazı kanallar hakkında soruşturma olup olmadığını sordu. Soruyu yanıtlayan başsavcılık, "FETÖ"nün eylemlerine ilişkin bilgi verdi. "Örgütlenmenin elinde olan yayın kuruluşları ile bunlara yer ve imkan sağlayanlar hakkında bazı vatandaşların şikayetleri üzerine soruşturma yürütüldüğü" ifade edilen yanıtta, "örgüt yöneticilerinin emirlerinin, bu yayınlar aracılığıyla verildiği" belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem