Yer Demir Gök Bakır kitabının yazarı kimdir?

Televizyonların sevilen ve uzun süredir ekranlarda yer alan programı “Kim Milyoner Olmak İster” de sorulan bir soru ise internette en çok aranan kelimeler arasına girdi. Bir yarışmacının karşısına çıkan “Yer demir Gök Bakır isimli kitabın yazarı kimdir?"

Yer Demir Gök Bakır kitabının yazarı kimdir?

Televizyonların sevilen ve uzun süredir ekranlarda yer alan programı “Kim Milyoner Olmak İster” de sorulan bir soru ise internette en çok aranan kelimeler arasına girdi. Bir yarışmacının karşısına çıkan “Yer demir Gök Bakır isimli kitabın yazarı kimdir?" Sorusunu merak edenler, hemen araştırmaya başladılar.

İşte o sorunun cevabı

Yer Demir Gök Bakır” kitabı ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında sorulunca, yarışmayı takip edenler araştırma yapmaya başladılar. Geçen yıl hayata gözlerini yuman Yaşar Kemal’in Türk Edebiyatı’na hediye ettiği ölümsüz eser, kitabı kim yazmıştır denilerek yarışma sorusu yapıldı. Sorunun doğru cevabı “Yaşar Kemal” olarak şıklar arasında yer aldı. Kitap usta yazar tarafından 1963 yılında yazıldı ve bugüne kadar en çok okunan kitaplar sıralamasında yer alıyor.

Kitabın Konusu Ne?

Usta Yazar Yaşar Kemal tarafından Türk Edebiyatına armağan edilen Yer Demir Gök Bakır kitabı, Köyün birinde yaşayan Taşbaş adındaki kitabın ana karakterinin, kendi halinde yaşarken Ermiş kişi konumuna nasıl geldiğini anlatıyor. Taşbaş, bu iddiların önüne geçmeye çalışsa da bunu başaramaz. Usta Yazar Yaşar Kemal, bu  kitabında eğitimsizliğin yanısıra yoksulluğa da dikkat çekmiş ve hurafelerin peşinde sürüklenen iinsanların hayatını konu almıştır.Ayrıca Kitap, Zülfü Livaneli tarafından beyaz perdeye aktarılmış ve 2 ödül kazanmıştır.

yer-demir-gok-bakir.jpg

Yaşar Kemal kimdir?

Yaşar Kemal ( Kemal Sadık Gökçeli) 6 Ekim 1923'te Osmaniye'de dünyaya geldi. 28 Şubat 2015'te ise hayata gözlerini yumdu. Türk romancı, senaryo ve öykü yazarı. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biridir. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi. İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı. Kitaplarının yurt dışındaki baskısı yüz kırktan fazladır. Yaşar Kemal pek çok yapıtında Anadolu'nun efsane ve masallarından yararlanmıştır. PEN Yazarlar Derneği üyesiydi. Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazardır. 1952–2001 yılları arasında Thilda Serrero ile evli kalmış, 2002 yılında Ayşe Semiha Baban ile 2. evliliğini yapmıştır. 28 Şubat 2015 tarihinde organ yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda olduğu hastanede vefat etmiştir. Cenazesi 2 Mart 2015 tarihinde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler