TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

27 ve 28 Nisan günlerinde 2016 TEOG sınavı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınadn gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına toplam 1 Milyon 174 bin 427 öğrenci katılarak ter döktü. Öğrenciler 27 Nisan'da Türkçe, Matematik,

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

27 ve 28 Nisan günlerinde 2016 TEOG sınavı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınadn gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına toplam 1 Milyon 174 bin 427 öğrenci katılarak ter döktü. Öğrenciler 27 Nisan'da Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden teste tabi tutuldu. 28 Nisan'daki 2. oturumda ise Fen ve teknoloji, TC Inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavı yapılacak.  Herkesin aklındaki soru ise " TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak " oldu.

Öğrencilerin bu maratonu atlatmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağının belirsiz olması hem öğrencilerde hem de velilerde heyecana neden oluyor. TEOG sınav sonuçlarınınn haziran ayı içinde açıklanması bekleniyor.

Öte yandansınava giremeyen öğrenciler geçerli bir mazeret sunmaları halinde 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavına girebilecekler.

teog-sinav-sonuclari.jpg

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

TEOG sınav sorularının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Soru ve cevaplar yarın saat 13.00 itibariyle eba.gov.tr. den açıklanacak. MEB ilk dönemdeki sınavın ardından da ikinci gün oturumunun sonunda soru ve cevapları açıklamıştı.

SINAV DETAYLARI

Sınavda oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlıyor. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C ve D kitapçık türleri kullanılıyor ve her bir dersin test süresi 40 dakika.. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem