Sultan I. Ahmed neden öldü?

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin yayın hayatına başlamasının ardından tarihi karakterler yeniden gündeme geldi. Bu noktada dizinin ana karakterlerinden Sultan Ahmed'in yaşamı da merak konusu oldu. Sultan I. Ahmed hayatı 18 Nisan 1590'de Manisa'da dünyaya g

Sultan I. Ahmed neden öldü?

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin yayın hayatına başlamasının ardından tarihi karakterler yeniden gündeme geldi. Bu noktada dizinin ana karakterlerinden Sultan Ahmed'in yaşamı da merak konusu oldu.

Sultan I. Ahmed hayatı

18 Nisan 1590'de Manisa'da dünyaya gelmiş olan 14. Osmanlı padişahı ve 93 İslam Halifesidir. 22 Kasım 1617'de İstanbul'da hayatını kaybetmiştir. Ölüm nedeni ise tifüs olarak belirlenmiştir.

Babası  III. Mehmed, annesi ise Handan Sultan'dır. Babasının ölümünün adından 21 Aralık 1603'te padişah oldu. Devlet işleriyle en çok uğraşan padişah olarak kabul edilmektedir. 27 yaşındayken yakalandığı tifüs hastalığını atlatamayarak hayatını kaybetti ve Sultanahkmet Camii'nin yanında bulunan türbeye defnedildi.

Saltanatı döneminde kardeş katli kanununu kaldırmıştır. Yerine farklı bir sistem olan ailenin aklı başında en büyük üyesinin başa gelmesini yürürlüğe koymuştur. Bu sistemle birlikte kardeş katlinin önüne geçilmiş ve şehzadeler arası rekabet ortadan kaldırılmıştır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem