Selen Soyder kimdir?

Başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Selen Soyder kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Selen Soyder kimdir?

SELEN SOYDER KİMDİR?

26 Aralık 1986 yılında İzmir'in Alsancak ilçesinde dünyaya gelen Mükerrem Selen Soyder, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Tarih bölümünü tamamlamıştır.

2006 yılında katıldığı Miss Model of Turkey yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli seçilmiştir. Ardından Türkiye'yi Çin'de 'Miss Bikini of the Universe' yarışmasında temsil eden Soyder, yarışmada 1. olmuş ve 'En İyi Milli Kostüm Ödülü'nü Türkiye'ye getirmiştir.

2007 yılında katıldığı Miss Turkey'de Türkiye Güzeli seçilmiş ve Türkiye'yi Çin'de temsil etmeye hak kazanmıştır. Fakat Çin'de ilk 5e girememiştir.

Spikerlik eğitimi alan Selen Soyder, Star TV Ana Haber'de stajyer olarak çalışmıştır. Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'in ekibinde yer alan Soyder dizi için işinden ayrılmıştır.

Lale Devri, Yer Gök Aşk, Kod Adı Reaksiyon, Cahide Devekuşu'nun Açık Evliliği dizi ve filmlerinde rol alan oyuncu son olarak Hangimiz Sevmedik dizisinde 'Itır Yeşil' karakterine hayat vermiştir.

Selen Soyder, Oren Frances ile 2015 yılında evlenmiştir.

Selen Soyder kimdir?

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Milli Kostüm (Miss Bikini of the Universe 2006)

- Yılın TV Kadın Yıldızı (19. Siyaset Dergisi Ödülleri)

- En İyi Kadın Oyuncu (4. Prestij Ödülleri)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler