Rize imsakiyesi 2016 - Rize'de iftar ve sahur vakitleri

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte ilk sahura 5 Haziran Pazar gününü 6 Haziran Pazartesiye bağlayan gecede kalkacağız.

Rize imsakiyesi 2016 - Rize'de iftar ve sahur vakitleri

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte ilk sahura 5 Haziran Pazar gününü 6 Haziran Pazartesiye bağlayan gecede kalkacağız. İftar, sahur ve namaz vakitlerini ise Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı. Buna göre Rize imsakiyesi 'ni haberin devamından öğrenebilirsiniz. Fotorğraf formatındaki Rize İmsakiyesi'ni telefonunuza, tabletinize veya bilgisayarınıza kaydederek istediğiniz anda ulaşabilirsiniz.

Diyanetin açıkladığı Rize İmsakiyesi 'ne göre ilk sahur saat 02.40'da yapılacakken ilk iftar ise 19.55'te yapılacak. Son sahur 02.44, son iftar ise 20.02'de yapılacak.

Bu yıl Ramazan 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 4 Temmuz Pazartesi günü son oruç tutulacak. 5 Temmuz günü bayramın ilk günü başlayacak ve 7 Temmuz günü de son günü olacak. Bu arada Kadir Gecesi de 1 Temmuz Cuma akşamına denk geliyor. Yani Ramazanın 26. gününü 27. güne bağlayan gece Kadir Gecesi olacak.

Kadir Gecesinin önemi

Peygamber efendimiz (s.a.v) daha önceki ümmetlerden bin sene cihad eden insanları düşünüp, benim ümmetimin ömrü kısadır, az ibadet ederler diye üzülünce, Allahü teâlâ, (Kadir gecesi senin ve ümmetinindir) buyurup Habibinin kalbini ferahlandırdı. Kadir gecesi, her Ramazan ayında gelir.

Kadir Gecesinin değeri ise Kur'an-ı Kerim'in ilk o gece indirilmeye başlanmasındandır.

Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir.

'' Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.O gecede,Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik,gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler