Real Madrid Manchester City

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam Atletico Madrid’in ardından ikinci finalist belli olacak. Real Madrid Manchester Ctiy ile karşılaşacak. Santiago Barnabeu’da oynanacak mücadeleyi Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Saat 21.45’te oynanacak mücadeleyi Tivibu

Real Madrid Manchester City

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam Atletico Madrid’in ardından ikinci finalist belli olacak. Real Madrid Manchester Ctiy ile karşılaşacak. Santiago Barnabeu’da oynanacak mücadeleyi Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Saat 21.45’te oynanacak mücadeleyi Tivibuspor canlı yayınlayacak. Ayrıca İdman tv'den de şifresiz olarak izleyebilirsiniz.

İki takım arasında İngiltere’de oynanan ilk maç 0-0 berabere sona ermişti. İki ekip bugüne kadar ise toplam 4 kez karşılaşırken bu maçlarda 2 kez Real Madrid galip geldi.2 maç ise berabere sona erdi.

real-madrid-manchester-city-maci.jpg

Maç öncesi detaylar

• Şampiyonlar Ligi elemelerinde ilk maçı evinde 0-0 berabere tamamlayan son 29 takımın sadece dokuzu turu geçmeyi başardı; bunu başaran son takım Atletico Madrid'di (2014 yarı finali, v Chelsea). • İspanyol ekibi daha önce City'i evinde ağırlamış ve maçın son üç dakikasında bulduğu iki gol ile sahadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılan taraf olmuştu (Eylül 2012).

• İspanyol ekibi Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlarıyla oynadığı son dokuz maçta hiç yenilmedi (6G 3B); Real Madrid'i elemeyi başaran son İngiliz takımı Liverpool'du (2008/09, son 16). • Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son altı maçta yenilmedi (3G 3B); kulüp tarihinde Şampiyonlar Ligi'ndeki en uzun yenilmezlik serisi.

• City, Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol takımlarıyla deplasmanda oynadığı son dört maçın üçünü kaybetti (1G); ancak İspanyol takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları son maçı kazandılar (Sevilla, 2015/16). • Real Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde evinde beş maç oynadı ve bu maçların tamamında kalesini gole kapattı. • Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı maçlarda en fazla sayıda değişik oyuncusu gol atan takım Manchester City (8). • Ronaldo bu sezon takımının Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin %77'sine katkıda (gol/asist) bulundu (26 golün 20'si). • Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'ye karşı oynadığı üç maçın ikisinde gol atmayı başardı; Benzema Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son dört maçta gol atamadı.

• Keylor Navas, Şampiyonlar Ligi'nde kariyerinde oynadığı 11 maçın 10'unda kalesini gole kapattı; kalesine gelen 32 isabetli şutun 30'unu kurtarmayı başardı. • Sergio Agüero; Şampiyonlar Ligi'nde sahada olduğu son 432 dakikada isabetli şut çekemedi; son isabetli şutunu Şubat ayında Dinamo Kiev karşısında çekmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem