Ramazan davulu teneke davulcusu çocuklar!

İnsanları sahura kaldırma işini çocuklar üstlendi.

Ramazan davulu teneke davulcusu çocuklar!

Çankırı'da 6 çocuk kendi imkanları ile ramazan davulculuğu görevini üstlendiler.

Kırkevler Mahallesi'ne bağlı yaklaşık 100 hanenin bulunduğu Kenbağ mevkisinde ramazan davulcusu gelmemesi nedeniyle yaşları 9-14 arasında değişen 6 çocuk, "ramazan davulculuğu" yapmaya karar verdi.

Bunun üzerine tenekelerden "davul", sopalardan da "tokmak" yapan çocuklar, sahur vakti sokaklarda dolaşıp maniler söyleyerek insanları sahura kaldırmaya çalışıyor. Çocukların davranışını takdir eden vatandaşlar da çikolata, börek ve harçlık vererek onları mutlu ediyor.

Çocuklardan Berkay Kapusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7. sınıfa geçtiğini söyledi.

Bulundukları yere ramazan davulcusunun gelmemesi nedeniyle arkadaşları ile mahalleliyi sahura kaldırmaya karar verdiklerini dile getiren Kapusuz, "Teneke ve sopaları kullanarak kendi davulumuzu yaptık. Mahallenin aşağı tarafından başlayıp yukarıya doğru giderek tenekeler çalarak, maniler okuyarak insanları sahura uyandırıyoruz." dedi.

Mahalle halkı da çocuklar da durumdan memnun

Kapusuz, "Bizim bulunduğumuz bölge biraz uzakta olduğu için davulcu gelmiyor. Biz de hem eğlenmek hem de sevap kazanmak için tenekelerle davul çalıyoruz. Davul çalarken hep birlikte maniler okuyup insanları eski günlerdeki gibi sahura kaldırıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların da kendilerine ikramlarda bulunduğunu belirten Kapusuz, "Mahalle halkı bizim davul çalmamızdan çok memnun. Bizi yanına çağırıp börek ikram ediyor, çikolata veriyorlar. Kimisi de harçlık vererek bizleri mutlu ediyor. Hem mahalleli hem de biz bu durumdan çok memnunuz." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler