Muhteşem Yüzyıl Kösem ile ilgili bomba iddia

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ile alakalı çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı

Muhteşem Yüzyıl Kösem ile ilgili bomba iddia

Star TV ekranlarında yayınlanan sevilen dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem geçtiğimiz hafta sezon finalini gerçekleştirmişti. 30. bölüm ile sezon finaline giren dizi ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Senaryo gereğiyle dizinin ana karakterleri son bölümde diziden ayrıldı. Zülfikar karakterindeki Mete Horozoğlu, Halime karakterindeki Aslıhan Gürbüz, Cennet rolündeki Esra Darmancıoğlu, Dilruba Sultan rolündeki Öykü Karayel, Kara Davut Paşa rolündeki Mustafa Üstündağ ve Sultan Osman'ı canlandıran Taner Ölmez son bölümde rol gereği ölerek diziye veda eden isimler oldu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'deki bu önemli gelişmeler sonrası iddiaya göre yeni sezonda dizinin ismi değişecek. Gelecek sezonda devam etmesi beklenen dizi için Mesut Yar ortaya çarpıcı bir iddia attı. İddiaya göre yeni sezonda "Kösem" ismi değişerek 4. Murad dönemi anlatılacak. Bilindiği gbi Osmanlı döneminde uzun süren "güçlü padişah" yokluğu 4. Murad döneminde son buluyordu. Bu nedenle yaşanan olayların dizide daha ayrıntılı işlenmesi bekleniyor.
sultan osman muhteşem yüzyıl kösem

SEZON FİNALİNDE NELER OLMUŞTU?

Sultan Osman tarihte eşi benzeri görülmemiş bir darbeyle tahttan indiriliyor. Sarayı basan asiler Osman’ın peşine düşerken, Osman ağa kapısına sığınıyor. Osman’ın başına gelenleri öğrenen Kösem, oğlunun hayatından endişe ediyor. Büyük nümayişin ortasında anne oğul yeniden birbirlerine kavuşuyor. Dilruba, Halime’den habersiz çocukların ölüm emrini veriyor. İsyanı dindirmek için yeniçeri ocağına giden Zülfikar,ömrünü adadığı ocakta öldürülüyor. Osman’ın yerini öğrenen yeniçeriler ağa kapısını basıyor. Sultan Osman zorla yeniçeri ocağına götürülüyor. Kösem,Osman’ı kurtarmak için Mustafa’yı tahta çıkarıyor! Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa, Osman’ı öldürmek için cellatlara emir veriyor.Yeniçeriler Sultan Osman’ın öldürülmesine karşı çıkıyor. Davud Paşa, bir oyunla Osman’ı ocaktan çıkarıyor. Sultan Osman Yedikule zindanlarına götürülüyor.Genç Osman, yüzyıllar boyunca kara bir leke olarak anılacak bir şekilde, canice katlediliyor. Oğlunun ölümünün ardından, Kösem intikam yemini ediyor. Osman’ın ölümüne sebep olanlar bedelini canlarıyla ödüyor. Tahtın varisi şehzade Murad ve Kösem Sultan halkın önüne çıkıyor. Yeni bir devir başlarken, istikbal Sultan Murad’ı işaret ediyor! 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler