LYS giriş yeri bilgisi öğrenme ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı için sınav giriş yerleri açıklandı. LYS giriş yerleri ÖSYM'nin açıklamasına göre belirlendi. 

LYS giriş yeri bilgisi öğrenme ekranı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı için sınav giriş yerleri açıklandı. LYS giriş yerleri ÖSYM'nin açıklamasına göre belirlendi. 

18 Haziran Cumartesi günü ve 19 Haziran Pazar günü yapılacak olan LYS4, LYS1 ve 25 Haziran Cumartesi günü ile 26 Haziran Pazar günü yapılacak olan  LYS2, LYS5, LYS3 sınavları öncesinde öğrencilerin beklediği haber geldi. Başvuru yapan adayların LYS sınav giriş yerleri açıklandı. Buna göre adaylar kolaylıkla sınava girecekleri yerleri öğrenebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan açıklamada, "18- 19 Haziran 2016 tarihlerinde uygulanacak olan LYS4, LYS1 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak LYS2, LYS5, LYS3’e başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir" denildi.

NASIL YAPILIR?

5 ayrı oturum olarak gerçekleştirilir. Test grubundaki her bir test için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak, cevap kağıdı ise ortak olacak. 

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 

LYS-1 

Sınavlar, testler ve soru sayıları: Matematik-Geometri Sınavı , Matematik testi: 50 soru, 75 dakika , Geometri testi: 30 soru, 45 dakika , Toplam: 80 soru, 120 dakika  Not: Matematik ve Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak. Cevap kağıdı iki test için ortak olacak. Geometri testindeki sorularının 8 tanesi Analitik Geometriden sorulacak. 

LYS-2 

Sınavlar, testler ve soru sayıları:  Fen Bilimleri Sınavı  Fizik testi: 30 soru, 45 dakika  Kimya testi: 30 soru, 45 dakika Biyoloji testi: 30 soru, 45 dakika  Toplam: 80 soru, 120 dakika  Not: Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak. Cevap kağıdı üç test için ortak olacak. 

LYS-3 

Sınavlar, testler ve soru sayıları:  Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 Sınavı  Türk Dili ve Edebiyatı: 56 soru, 85 dakika  Coğrafya testi: 24 soru, 35 dakika 
Toplam: 80 soru, 120 dakika  Not: Türk Dili ve Edebiyatı testi için Coğrafya-1 testi için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak. Cevap kağıdı iki test için ortak olacak. 

LYS-4 

Sınavlar, testler ve soru sayıları:  Sosyal Bilimler Sınavı , Tarih testi: 44 soru, 65 dakika , Coğrafya testi: 16 soru, 25 dakika , Felsefe Grubu testi: 30 soru, 45 dakika ,Toplam: 90 soru, 135 dakika  Not: Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu testleri için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak. Cevap kağıdı üç test için ortak odlacak. Felsefe Grubu testinde 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji, 10 da Mantık sorusu yer alacak. 

LYS-5 
Sınavlar, testler ve soru sayıları:  Yabancı Dil Sınavı , 80 soru, 120 dakika  Not: Yabancı Dil testi İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacak. Tek soru kitapçığı ve cevap kağıdı kullanılacak  

HANGİ PUANLA NEREYE GİRİLİR? 

MF-1, MF-2, MF-3, MF-4 puan türlerine göre örnek programlar (SAY-2 yerine kullanılacak) 
MF-1 puan türü Matematik Ağırlıklı Temel Bilim Programları: Matematik, İstatistik gibi bölümler 
MF-2 puan türü Fen Ağırlıklı Temel Bilim Programları: Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümler 
MF-3 puan türü Sağlık Bilimleri Programları: Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği gibi bölümler 
MF-4 puan türü Mühendislik ve Teknik Programlar: İnşaat mühendisliği, makine mühendisliği gibi bölümler 
TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerine göre örnek programlar(EA-2 yerine kullanılacak) 
TM-1 (Az da olsa matematik aeğırlıklı): İktisat, İşletme, Ekonometri gibi bölümler 
TM-2 (Matematik ile Türkçe-Edebiyat eşit ağırlıklı): Hukuk ve Kamu Yönetimi gibi bölümler 
TM-3(Az da olsa Türkçe-Edebiyat ağırlıklı): Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji gibi bölümler 
TS-1 TS-2 puan türlerine göre örnek programlar (SÖZ-2 yerine kullanılacak) 
TS-1 (Sosyal programlar): Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Radyo Tv, Sinama gibi bölümler 
TS-2 (Dil, Tarih pogramları): Tarih ve Türkçe öğretmenliği gibi bölümler 
Yabancı Dil Grubu Puan türleri 
DİL-1: İngilizce, Almanca ve Fransızca Yabancı Dil programları için 
DİL-2: Batı Dil Programları 
DİL-3: Doğu Dil Programları  Kaynak: egitimekrani.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem