Kurban bayramı ne zaman? kaç gün tatil !

Kurban Bayramı Tatili kaç gün? Numan kurtuluş bayram tatili ile ilgili açıklama yaptı .

Kurban bayramı ne zaman?  kaç gün tatil !
Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş herkesin merak ettiği' kurban bayramı tatili kaç gün ' sorsunun yanıtına geçtiğimiz günlerde açıkladı. Peki kurban bayramı ne zaman ve kaç gün tatil işte detaylar.
 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Numan Kurtulmuş konuyla ilgili yapmiş olduğu açıklamada  “Büyük ihtimalle 9 gün olacak. Ama henüz onun kararı Bakanlar Kuruluna gelmedi” ifadelerini kullandı.
 
BAYRAM NE ZAMAN?
11 Eylül 2016 Pazar Arefe
12 Eylül 2016 Pazartesi (1.Gün)
13 Eylül 2016 Salı (2.Gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba (3.Gün)
15 Eylül 2016 Perşembe 4.Gün)

NEDEN KURBAN KESİLİR?
 
Kurban, Allah’a yakın olmak ve rızasını almak için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir…
 
Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanı, Kurban Bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ifade eder.
 
Neden kurban kesildiğine gelince, efsaneye göre Hz. İbrahim ve eşi Sare’nin çocukları olmuyormuş… Sare bu işe çok üzülüyormuş. O günün şartlarına göre eşinin çocuk sahibi olabilmesi için kocasının başka bir kadınla evlenmesini uygun görmüş… Hacer isimli bir hanımla Hz. İbrahim’in ikinci evliliğini yapmasına razı olmuş…
Hz. İbrahim’in Hacer’den İsmail adında bir oğlu olmuş… Çok sevinmişler ama elbette Sare çok kıskanmış ve her fırsatta huysuzluk çıkarmış. İbrahim sürekli Sare’den de bir oğlu olması için Allah’a yalvarırmış ve bu duası kabul olduğunda oğlu İsmail’i kurban edeceğini söylermiş…
Aylar yıllar geçmiş, Hz. İbrahim’in 100 yaşından sonra ilk eşi Sare’den İshak adını verdikleri bir oğlu olmuş… Allah, bir gece rüyasında İbrahim’e adağını hatırlatmış…
İbrahim Peygamber tam çocuğunu kurban edeceği sırada, Allah Hz. İbrahim’e şöyle seslenmiş: “Ey İbrahim! Gerçekten rüyana sadakat gösterdin. Ve dediğimizi yaptın. Şüphe yok ki biz, güzel işler yapanları işte böyle mükafatlandırırız.”
 Gördüğü rüya ile verdiği sözü yerine getirmesi gerektiğini düşünen Hz. İbrahim, o zor imtihanı geçmek için oğlunu şakağı üzerine yatırıp kurban edeceği an, Allah imtihanı kazandıklarını bildirerek kurbanlık koç göndermiş.
Böylece Allah’ın emrine bağlı olmanın güzelliğini hatırlamak için, bu büyük olayın anısına, kurban kesme geleneği günümüze kadar gelmiştir…
Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir göstergesidir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler