Edevlet'te şifresiz SSK sorgulama ile hizmet dökümü alınabiliyor!

Türkiye'de gelişen teknolojiye ayak uyduran devlet vatandaşa bir çok kolaylık getiriyor. Özellikle SSK Sorgulama ve SGK gün sorgulama gibi işlemler online olarak dakikalar içerisinde halledilebiliyor. Oluşturulan e-devlet altyapısı ile bir çok işlem için

Edevlet'te şifresiz SSK sorgulama ile hizmet dökümü alınabiliyor!
Türkiye'de gelişen teknolojiye ayak uyduran devlet vatandaşa bir çok kolaylık getiriyor. Özellikle SSK Sorgulama ve SGK gün sorgulama gibi işlemler online olarak dakikalar içerisinde halledilebiliyor. Oluşturulan e-devlet altyapısı ile bir çok işlem için kurumlara kadar gidip kutukat beklemenize gerek kalmıyor. Kamu kurumlarındaki işlemleri turkiye.gov.tr sitesine girerek gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca artık şifresiz ssk sorgulama işlemleri gerçekleştirmenin yolu da açıldı.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapmanız gereken bir işleminiz olduğunu varsayalım. Örneğin, emeklilik gününüzü öğreneceksiniz veya ssk dökümünü almanız gerekiyor. Eskiden olduğu gibi kuyrukta sıra beklemenizin bir anlamı artık kalmadı. Bu altyapı ile birlikte internet üzerinden bir çok işlemi kısa süre içerisinde yapabiliyorsunuz. Bunun için size gerekli olan tek şey e devlet şifresi. Size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında bu şifreyi alabilirsiniz. Ayrıca bu sistem için yapılan bazı anlaşmalarca bir çok bankanın internet şubesi üzerinden ücretsiz ve şifresiz giriş de yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekn ise çalıştığınız bankanın internet şubesine girdikten sonra örneğin Garanti Bankası'nda açılan kişisel panelin sağ alt bölümünde ilgili görsele tıklayarak sisteme girebilirsiniz. İnternetin hayatımızın her noktasına böylelikle girerken bu tip işleri de kolaylaştırıyor.Bu sistemde neler yapabilirsiniz? İşte detaylar
 
SSK prim ödenmiş gün sayısı, ilk sigortalı olarak işe giriş ve işe çıkış tarihi, Bağ kur (4B), SSK (4A), Emekli Sandığı (4C), sorgulama işlemleri ve daha birçok işlemi kolayca hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
ssk-sorgulama-002.jpg
 
EDEVLET NEDİR?
 
Tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır. e-Devlet Kapısı, entegre elektronik hizmetler, kurumlar listesi ve güncel duyurular gibi kısımlardan oluşmaktadır. Bu sayede kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusundaki bilgi ve hizmetlere kolaylıkla erişebileceklerdir. Kullanıcılar www.turkiye.gov.tr adresini kullanarak ana sayfasına eriştikten sonra hizmetleri kullanabilirler.s unulan elektronik kamu hizmetlerinin bazıları herhangi bir kimlik doğrulama gerektirmeyen hizmetlerdir. Kişisel bilgilere erişim veya kimlik doğrulama gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz. Ayrıca,  bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda n yapılabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler