Bayern Münih Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi yarı finali rövanş maçında Bayern Münih Atletico Madrid’i ağırlayacak. Allianz Arena’da oynanacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise Cem Satman ile Tarık Ongun yapacak. Saat 21.45’te başlayacak olan maçı T

Bayern Münih Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi yarı finali rövanş maçında Bayern Münih Atletico Madrid’i ağırlayacak. Allianz Arena’da oynanacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise Cem Satman ile Tarık Ongun yapacak. Saat 21.45’te başlayacak olan maçı Tivibuspor ile TRT 1 canlı yayınlayacak.

İki takım arasında yarı final ilk maçında oynanan mücadelede İspanyol ekibi sahadan 1-0 galip ayrıldı. İki ekip bugüne kadar toplam 3 kez karşılaştı. İki takım da birer galibiyet alırken 1 kez de berabere kaldılar.

BAYERN MÜNİH: Neuer, Lahm, Alaba, Martinez, Bernat, Alonso, Costa, Thiago, Vidal, Müller, Lewandowski
 
TEKNİK DİREKTÖR: Josep Guardiola
 
ATLETICO MADRİD: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Saul, Gabi, Augusto, Koke, Torres, Griezmann
 
TEKNİK DİREKTÖR: Diego Simeone
bayern-munih-atletico-madrid.jpeg

Maç öncesi detaylar:

• Şampiyonlar Ligi elemelerinde ilk maçı evinde 1-0 kazanan 29 takımın 20'si bir sonraki tura geçmeyi başardı (%69). • İki takım bu sezondan önce resmi maçlarda en son 1974'te karşı karşıya geldi; Bayern 1-1'in rövanşında 4-0 kazanmıştı. • Atletico, Avrupa kupası eleme turlarında Alman takımlarıyla karşılaştığı son altı eşleşmede turu geçmeyi başardı; Atletico'yu elemeyi başaran son Alman temsilcisi Dynamo Dresden'di. • UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 10 kez final oynamış olan Bayern Münih bu alanda Real Madrid (13; bu sezondan önce) ve Milan'ı (11) takip ediyor.

• Bayern, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 11 maçı kazandı ve bu maçlarda 41 gol atarken sadece altı gol yedi; bu maçı kazanırlarsa Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nde 12 maç üst üste iç saha galibiyet rekoruna ortak olacaklar. • Bayern'e karşı Allianz Arena'da oynadığı bir Şampiyonlar Ligi maçında yenilmemeyi başaran son takım başka bir Madrid takımı olan Real Madrid'di (Nisan 2014). • Thomas Müller, Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de sahaya çıktığı son 17 maçta 15 gol attı. • Robert Lewandowski Bayern formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki en uzun gol hasretini yaşıyor (3 maç). • Bayern'İn Şampiyonlar Ligi'nde attığı son dört golün üçünde Arturo Vidal'İn katkısı bulunuyor (iki gol, bir asist). • Atletico'nun Şampiyonlar Ligi'nde attığı son altı golün %50'sinde Saul Niguez'in katkısı bulunuyor (iki gol, bir asist).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler