AÖF kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖF öğrencileri dikkat

AÖF kayıt yenileme işlemi yapacaklar için tarih belirlendi. Peki yeni kayıt işlemi bitti mi, ikinci üniversite kayıt tarihi ne zaman? Detaylar burada

AÖF kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖF öğrencileri dikkat
AÖF kayıtları bitti mi,kayıt yenileme ne zaman gibi soruların cevapları belli oldu. Açıköğretim Fakültesi'ne yeni kayıt yaptıracaklar ve AÖF kayıt yenileme işlemi yapacaklar için tarihler belirlendi. Öğrencilerin merak ettikleri detaylar haberimizde yer alıyor.

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖF yeni kayıt işlemi 26 Ağustos'ta başlayıp 3 Eylül'de sona erdi. Öğrenciler bu tarihler arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. İkinci üniversite kaydı yapacaklar için ise süre devam ediyor. 31 Ağustos'ta başlayan ikinci üniversite kayıtları 9 Eylül'de sona erecek.  Bu tarihlerin ardından mevcut öğrencilerin beklediği tarih geliyor. AÖF kayıt yenileme işlemi 26 Eylül'de başlayacak. Bu işlem  7 Ekim'de sona erecek.

Kayıt işlemi yapacaklar için ilk olarak yapmanız gerekn internet üzerinden https://aof.anadolu.edu.tr adresine girerek işlem yapmaları gerekiyor. Buradan kayıt yapamayan öğrenciler ve kayıt sonrası için gerekli belgeleri hazırlayarak bulunduğunuz ilin AÖF bürosuna gitmeleri gerekiyor. Böylelikle kayıt işlemini tamamlamış olacaksınız.


KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yapacaklar için bazı belgeler gerekiyor. Bu işlemlerin başında her yıl Bakanlar Kurulu'nun belirlemiş olduğu  katkı payını/öğrenim ücreti tutarı ödenmesi gerekmektedir. Bu işşlemi gerçekleştirdikten sonra gerekli belgelerle AÖF bürosuna giderek kayıt yapılır.

Türk öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler: Lise diplomasının aslı, Kimlik fotokopisi, 12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf, Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu

 Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:Adayın programa yerleştirildiği Sınav Sonuç Belgesi, Lise Diplomasının aslı, Öğrenim vizesi alınmış pasaport, 12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf, Adayın katkı payını/öğrenim ücretini ödediğine ilişkin banka dekontu,

* Kayıt için gerekli belgeler her öğretim yılında duyurulmaktadır. Bu nedenle güncel duyuruların izlenmesi önerilmektedir.

MUAFİYET SINAVI

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2016-2017 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak adayların,  "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – IITürk Dili I – IIYabancı Dil I – IITemel Bilgi Teknolojileri I – II" ders/dersleri için ders transferi ve muafiyet başvuruları, ÖSYS Yeni Kayıt 25 Ağustos - 03 Eylül 2016 İkinci Üniversite 31 Ağustos - 09 Eylül 2016 Ek Yerleştirme 19 - 24 Eylül 2016 tarihleri arasında https://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt bağlantısından Türkiye Programları kısmından internet başvurusu sırasında yapılacaktır.

SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı, 14 - 15 Ocak 2017, Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017,   Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017, 2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler