Devlet PKK ile görüşüyor Tonya benle görüşmüyor!

Haber61.Net / Özel Haber - Trabzon'un Tonya İlçesine yapımı bir süredir yılan hikayesine dönen ve bölge halkının da direnişi üzerine rafa kaldırılan çimento fabrikası tekrar gündeme geri döndü.Yaklaşık iki yıldır hukuki yollar ile başvurulan ve bir Tonya

Devlet PKK ile görüşüyor Tonya benle görüşmüyor!

Haber61.Net / Özel Haber - Trabzon'un Tonya İlçesine yapımı bir süredir yılan hikayesine dönen ve bölge halkının da direnişi üzerine rafa kaldırılan çimento fabrikası tekrar gündeme geri döndü.

Yaklaşık iki yıldır hukuki yollar ile başvurulan ve bir Tonya halkının birde Çimento fabrikasını yapmaya çalışan EMBA şirketinin aleyhine sonuçlanan mahkeme sonuçları sonrası EMBA tekrar geri dönüyor dedikodular kent genelinde yayıldı.

İKİ TARAFTA "TEHDİT EDİLİYORUZ "

Haber merkezimizden Şükrü Üçüncü konu ile alakalı olarak Tonya Çevre Platformu ile EMBA yönetim Kurulu Başkanı Mete Bülgün'ü arayarak konu ile alakalı bilgi aldı. İki tarafı da dinleyen muhabirimiz ortaya çok ilginç bir sonuç çıkardı.

Platform üyeleri EMBA'nın aldığı arazinin okul olarak vakıf ettiğinin ifade ederken tehdit edildiklerini söylerken EMBA Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bülgün ise; platform üyelerinin yalan konuştuğunu ve kendisinin sürekli olarak tehdit edildiğini ifade etti.

EMBA YALAN SÖYLÜYOR

Tonya Çevre Platformu dönem sözcüsü Ahmet Bektaş, EMBA'nın yalan konuştuğunu mahkemeyi kazanmadığını ifade etti. Bektaş, "1970 yılında EMBA'nın almış olduğu bu arazi Tonya belediyesine okul yaptırılmak üzere devredildi. Aradan geçen 42 sene sonunda ise buraya okul yaptırılmadı ve burası belediye tarafından usulsüz olarak EMBA şirketine satıldı. Sonrasında Belediye burayı EMBA'nın hizmetine sunmak için imara açtı."dedi.

MAHKEME ARA KARAR VERDİ

Bektaş, "Bizlerde belediyeyi bu hareketinden dolayı dava ettik. Belediyenin burayı tapulama yöntemine ve burayı usulsüz olarak satışına dava açtık. Bölge idare mahkemesi burada şu ara kararı verdi. EMBA'ın almış olduğu arazi geçici olarak durduruldu. Bizim EMBA'yı tehdit ettiğimiz ileri sürülüyor. böyle bir şey yok iki yıllık eylem içerisinde sadece sokaklarda eylem ve basın açıklamaları yaptık. Basında çıkan bilgilerin bir çoğu yanlıştır." ifadelerini kullandı.

700 YILLIK REZEV VAR

EMBA yönetim Kurulu Başkanı Mete Bülgün ise; Bu proje devletin ve eninde sonunda bu fabrika oraya yapılacak diyerek sözlerine başlıyor. Bülgün, "1941 yılında burası devlete arazisi olarak tescillendi.  Sonrasında bölgede yapılan araştırmalarda buranın altında bulunan ham maddenin çimentoya yapımına yetecek 700 yıllık maddene sahip olduğu ortaya çıktı. Trabzon'da 190 TL olan çimentonun metre küp fiyatı 90 TL fazla diğer illere göre. Bu durum başbakana iletildi ve oda buna çözüm bulun dedi. Sonrasında yapılan araştırmalarda bu arazide karar kılındı ve bende Tonyalı olduğum için bu işe talip oldum."dedi.  

TONYALI BENLE GÖRÜŞMÜYOR

Bülgün, "Fabrikayı yapmak istedikten sonra bizleri mahkemeye vererek bu fabrikayı durdular. Nasıl oldu neden oldu diyemeden 2 yıl boşa gitti. Burası eninde ve sonunda olacak. Sonra şahsımı ve firma yetkililerimi tehdit etmeye başladılar. "14'lü Sayacağız EMBA'nın Alnına" diyerek tehditlerde bulundular, mektuplar yazdılar. Ben bunların hepsini saklıyorum. Devlet PKK ile görüşüyor müzakere yapıyor. Tonyalı benle görüşmüyor." ifadelerini kullandı. 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler