Devlet erkanı Anıtkabir'de! - 30 Ağustos 2014

Zafer Bayramı’nın 92. yıl kutlamaları dolayısıyla Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de gerçekleşti.

Devlet erkanı Anıtkabir'de! - 30 Ağustos 2014

Zafer Bayramı’nın 92. yıl kutlamaları dolayısıyla Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile devlet erkanı katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün Ankara'da düzenlenecek resmi törenlerle kutlanıyor. İlk tören ise Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez Başkomutan sıfatıyla Anıtkabir'e çıktı. Aslanlı yolda başlayan yürüyüşe, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve devlet erkanı katıldı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, daha sonra beraberindekiler ile birlikte saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli kulesine geçen Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan özel deftere, "Büyük Zafer'in 92. yıldönümünde bizlere miras olarak bıraktığın Cumhuriyeti, yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için en önemli sembollerinden olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zatıalinizi ve tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi ve halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer milletimizin 1000 yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş savaşı boyunca tüm dünyada dualarıyla milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden korunması için mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun Şad olsun." ifadelerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçerek tebrikleri kabul etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem