Demirtaş, 'O'na oy verenler aptal...'

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı yemin töreninde Erdoğan’ı neden alkışladığını anlattı: “Yüzde 52 oy almış birinin yemin töreninde, o iradenin alkışlanması gerekiyordu. O’na oy verenler geri zekalı ya da hırsız değil halktır. Halkın ayakt

Demirtaş, 'O'na oy verenler aptal...'
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı yemin töreninde Erdoğan’ı neden alkışladığını anlattı: “Yüzde 52 oy almış birinin yemin töreninde, o iradenin alkışlanması gerekiyordu. O’na oy verenler geri zekalı ya da hırsız değil halktır. Halkın ayakta alkışlanması gerekir.”
 
Al Jazeera'den Gonca Şenay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin töreninde, CHP'nin tavrı kadar, HDP'nin Erdoğan'ı ayakta alkışlaması da tartışıldı. TBMM'de gazeteciler ile sohbet eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı kesimler tarafından eleştirilen, "alkış"ın nedenini anlattı.
 
 
"Salonda iki Cumhurbaşkanı adayı vardı, biri kazandı. Biri de bendim. Rakibim kazanmış kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Erdoğan'ın kişiliğini alkışlamak değil, yüzde 52 oy veren iradeye duyduğum saygının ifadesi. Alkışlanması gerekiyordu, o iradenin. Adaletsiz olduğunu biliyoruz ama O'na oy verenler, aptal, gerizekalı ya da hırsız değil halktır ve halk ayakta alkışlanır. Halkın iradesi ayakta alkışlanır. Ben yapmasaydım benim kişiliğime, siyaset anlayışıma ters olurdu."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler