Demirtaş; "devlet arkamda diyorsunuz"

Cumhurbaşkanı adaylarından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir'in Narlıdere İlçesi'ndeki Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği cemevini ziyareti sırasında Rize'de ki saldırıyı eleştirdi.Rize'de kendi adına açılan standın tekmelenerek, stand gör

Demirtaş; "devlet arkamda diyorsunuz"

Cumhurbaşkanı adaylarından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir'in Narlıdere İlçesi'ndeki Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği cemevini ziyareti sırasında Rize'de ki saldırıyı eleştirdi.

Rize'de kendi adına açılan standın tekmelenerek, stand görevlisinin dövülmesine sert tepki gösteren Selahattin Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: "Bugün Rize'de yaşlı bir amcamız, tek başına Demirtaş standı açıyor. Tek başına orada yaşamın umudun mesajını vermeye çalışıyor. 65 yaşındaki emekli amcamıza, 5-6 kişilik genç bir grup, işte bu başbakanın öfke kin nefret kusan konuşmaları yüzünden saldırıyorlar. Yine Samsun'da da bildiri dağıtan arkadaşlara saldırıyorlar. Yeni yaşam o kadar güçlü ki bugün 65 yaşındaki amcamızın dövüldüğü Rize var ya kardeşliğin kenti olacak. Orada ırkçı rüzgarlar estirmeye çalışıyorsunuz. Zannediyorum Başbakan'a güveniyorsunuz, 'devlet arkamda' diyorsunuz. O amcamı döven beş gencin eminim cebinde 5 para yok. O tetikçiliğini yaptığınız Başbakan'ın evinde odalar dolusu dolarlar, eurolar var. İyi hesap yapın. Kime hizmet ettiğinize iyi bakın. O emekli amcam sizin de haklarını savunmak için cesurca, onurluca 'bedel de ödemek gerekirse, hazırım' diyor masasını koyuyor. Bu ülkede umut vardır. O umudun peşinden koşacağız. Necmettin amcanın Rize'de koyduğu masa barışın masası olacak. Onun ellerinden öpüyorum. Kendisini aradım kutladım, teşekkür ettim. O plastik masa var ya bizim için Çankaya'nın allı pullu masasından değerlidir." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler