Demeli, açıklıyor Bahçeli istifa edecek mi?

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli'den haber61'e özel açıklamalar. 

Demeli, açıklıyor Bahçeli istifa edecek mi?

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli'den haber61'e özel açıklamalar.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin istifa edip etmeyeceğine dair soruya 'şuan sayın Bahçeli'nin öyle bir niyeti yok' dedi.

Demelinin o açıklamarı şöyle;

Devlet Bahçelinin böyle bir sorunu yok mutlaka ki seçimlerde bir mağlup bir de galip vardır. Biz beklediğimiz sonucu alamadık. Ben 40 yıldır siyasetle uğraşıyorum ilk deva katışımın bu kadar az olduğu bir seçim geçirdik. 13-14 milyon kişi sandığa gitmedi. Anket yapan şirketler Türkiye’yi mutiş bir algı yanıtına düşürüp Ekmelleddin beyin oylarını % 28 lere düşürdü ve bunları duyan sandığa gitmedi. Ben 14-15 seçmene sesleniyorum vicdanlarınız rahat mı. 18 yaşından beri seçme seçilme hakkı verilmiş ama bu görevi yerine getirmiyorsunuz. Bu hak artık biz belli bir yaşa geldik Türkiye2nin sorunlarıyla ilgileneceğiz demektir. Sandığa gidip oy kullanmayanları kınıyorum kusura bakmasınlar sorumluluklarını yerine getirmediler. O yüzden bu konu ile alakalı sayın  bahçeli’nin istifa etme gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Seçimde bir gurup kazanır bir gurup kaybeder. İnşallah ilerki seçimlerde bunlar olmayacaktır. 

12 yıldır AKP Parti iktidarda bunu göz önünde bulundurup partinin gençleşmesi yahut yenilenmesi konusunda bir adım atmayacak mısınız? 

Mutlaka partimizin gençleştirilmesi düşünülebilir. Partimizin içerisindeki bütün organlarının değiştirilmesi de olur ama bu belirli zamanlarda olur. Kongre zamanı bunlar konuşulur tartışılır ve değişim yapılacaksa mutlaka yapılır. Her kongrede bir değişim gerçekleştirilmiştir. 2015 eylül, ekim kasım aylarındadır bizim kongre tarihimiz. Bu aylar geldiğinde mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu konu şimdi değil o zaman konuşulacaktır. Ülkücüler fikrinde hürdürler zamanım geldiğinde fikirlerini açıkça söylerler ama emirde de itihatkardırlardır.

Röportaj:Bahar KURBAY

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler