Davutoğlu; 'Türkiye baskı altında...'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ve Başbakan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk tanklarının Süleyman Şah Türbesi'ne konuşlanmak için Suriye'ye girdiği iddialarını değerlendirdi. T

Davutoğlu;  'Türkiye baskı altında...'
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ve Başbakan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk tanklarının Süleyman Şah Türbesi'ne konuşlanmak için Suriye'ye girdiği iddialarını değerlendirdi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde verilen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, operasyon iddialarını yalanladı.
 
Davutoğlu, "Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizin güvenliği için ne tedbir alınması gerekiyorsa yapılır. Belli dönemlerde rutin değişimler yapılır. Oradaki askerler alınır başka askerler götürülür. Durumun, ihtiyacın mahiyetine göre de orası tahkim edilir, olan budur" ifadesini kullandı.
 
Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yakın Twitter hesapları, TSK'ya ait tankların ve zırhlı araçların, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne konuşlanmak için Suriye'ye girdiğini iddia etmişti.
 
1915 AÇIKLAMASI
 
Davutoğlu ayrıca Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya da değindi.
 
Açıklamanın konjonktürel olmadığı ve baskı altında yapılmadığını kaydeden Davutoğlu, "Bu bir çağrıdır, umarız karşılığını bulur. En çok sesi çıkaranlar sertlik yanlıları. Diaspora tek bir gruptan ibaret değil" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler