Davutoğlu: Bahçeli, cesaretin varsa yüzlerine söyle!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Dersim tartışmalarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştiren Başbakan Davutoğlu, ilk kez konuşurken kürsüyü yumrukladı ve "Tek parti zulmüne sahip çıkmak size m

Davutoğlu: Bahçeli, cesaretin varsa yüzlerine söyle!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Dersim tartışmalarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştiren Başbakan Davutoğlu, ilk kez konuşurken kürsüyü yumrukladı ve "Tek parti zulmüne sahip çıkmak size mi kaldı? Tek parti zulmünün arkasına takılıp gitme. Milletin yüzüne bakamazsın. Ben Tunceli'de söylediklerimi Konya'da da Edirne'de de söyleyeceğim. Bahçeli, cesaretin varsa hain ve terörist sözlerini Tunceli'de yüzlerine söyle" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"SİYASETİMİZİN TANIMI OLACAKSA..."

İster siyaset olsun, iç siyaset, ister dış siyaset, ister bölgesel siyaset olsun, ister küresel siyaset, ister ekonomik alan olsun, ister kültürel ya da siyasal bizim siyasetimizin eğer bir tanımı olacaksa o vicdan siyasetidir.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Kimsenin toprağında gözümüz yok. Sınırlarımızın ötesinde barış olsun istiyoruz. Biz hiçbir zaman herhangi bir etnik ve mezhebi grubu diğerine karşı desteklemedik. Mezhepçilik ve etnik ayrımcılık fitnesine hep karşı durduk, dik durduk. Fakat kime karşı çıktık? Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun zalimin de karşısında kararlı şekilde durduk, durmaya devam ederiz.

"BUNA İZİN VERMEYİZ"

Kıbrıs’ın güneyinde Türkilerin de hakkı olan alanlardaki hakları tekeline almaya kalkarlarsa buna izin vermeyiz.

"MEYDAN OKUYORUM"

Tunceli ziyaretimizden rahatsız olanlar oldu. Onlar siyasetlerini bir bölgeye münhasıran yaparlar. Çağrı yapıyorum hata meydan oluyorum diğer liderler de üç yere (Bağdat, Erbil, Erzincan) birden ziyarette bulunsun. Bu toprakların çocuğu olarak kardeşlerimizin hangisine başka gözle bakarım.

“KİMSE DEVLETİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEYECEK”

Kimse bizim önümüzde, devletin önünde diz çökmeyecek, kimse devleti temsil edenin elini öpmeyecek. El öpecek olan devlet, el öpecek olan devletin temsilcileri, liderleridir. Sadece resimler yansıyor, yaşananlar bilinmiyor. Dışarıdan veya içeriden kardeşlikleri etnik ve mezhep ayrımcılığı ile tırmandırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İsimlerin hepsini zikrettim. Munzur, Ilgaz, Toroslar ve onların eteklerinde yaşayanlar kardeştir.

“TAZİYE DİLEDİM, KONUŞMAMIM AKIŞINI DEĞİŞTİRDİM”

İki kavrama dikkatinizi çekmek istiyorum. Ben Erzincan kongresinde konuşma yaparken Kılıçdaroğlu’nun MİT ile ilgili söylediği hususlar konusunda Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken önüne not konuldu Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. Zihnimde konuşmamı değiştirdim, taziye diledim konuşmamın akışını değiştirdim. Şahitsiniz Tunceli’ye gittim en ufak eleştiri getirmedim, sonra Ak Parti Kongresi’ne gittim tek kelime etmedim bizim için taziye azizdir ve muhatapla gönül sohbeti yapılır. Kılıçdaroğlu ile konuştum. Bu benim insani görüşüm. Kılıçdaroğlu sonra bu eleştirilere bana da hakaret ederek devam etmesi beni üzmüştür. Tunceli Ak Parti Kongresi’ne gittiğimde taziye gününde sizin hakkınızda şunu söylemiş dediler, cevap vermek istemedim. Kim ne derse desin bizim standartlarımız var, başkasının standartlarını ölçü almayız. Onun için de bugün Kılıçdaroğlu’na hiçbir şekilde cevap vermeyeceğim. Dün cenaze merasiminde siyasi polemik yaptı.

“ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Çağrıda bulunuyorum. Gelin üslubumuzu değiştirelim, ahlaki standart getirelim. Bu çağrıyı tüm liderlere yapıyorum. Acı kişisel acılardır, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü tutumuna bakacağım yarın gerekli cevabı vereceğim. Kişisel olarak ona cevap vermeyeceğim. MİT bir devlet kurumudur. MİT operasyonunun arkasında kim varsa bu iddiaların arkasında CHP ve onlar var.

"CESARETİN VARSA SÖYLE"

Bahçeli ‘ihanet’ kelimesini çok rahat kullanıyor, kim kime ihanet ediyor? Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı? Milletin bir kesimine ‘ur,çıban’ diye bakan anlayış bitmiştir.

Gerçek milliyetçiler tek parti dönemini kabul etmez. Bahçeli’ye meydan okuyorum. Tunceli bu ülkenin bir parçası olarak kalacak. Siz Türkiye’ye hitap ediyor musunuz?  Söylediklerinizi Tunceli’de söyleyin cesaretiniz ve yüreğiniz varsa?  Dönün halka deyin ki  ‘O gün öldürülenler vatan hainidir’ deyin. Bakalım Tunceli’ye girebilecek misiniz? Ben 1 sene,10 sene, 100 sene sonra Tunceli’de olacağım. İçinde Pir geçti diye şehirlerin isimlerinin yasaklanmasını savunacak mısınız? Elaziz, Diyarbekir adları nasıl değiştirildiyse Dersim adı da öyle değişti.

 “BAHÇELİ 10 ÖNERİDE BULUNDU AMA…”

Bahçeli’de tezekkür etmesi ricasında bulunuyorum. Kimi ihanetle suçladığının tarihi referanslarına baksın. Hodri meydan Tunceli’de söylediklerimi Konya’da da Bursa’da da, Edirne’de de konuşacağım.

İhanet suçlamasını kendisine iade ediyorum. Ben gelecek hafta da yarın da Türkiye’nin her kesiminden vatandaşımla kucaklaşırım. Buyur Bahçeli ispat er meydanı burada. Bir yerde yeni bir şey keşfetti. 10 öneri de bulundu. Söylediklerimizi takip etmiyor. 10 önerinin 7’sini yaptık. Bahçeli günaydın. CHP’de bunu yapıyor.

“KILIÇDAROĞLU’NU TAKDİR ETTİM”

Kılıçdaroğlu’na borcumu da ödemeliyim. Takdir ettim. Türkmen kabulünde ‘Sizin iadeliniz bizim iadelimiz, sorunlarınız bizim sorunlarımız’ dedi. Tebrik ederim. CHP’den duymak istediğimiz sözler bunlar. Bizim yıllardır söylediklerimiz, duymak istediğimiz sözler. Bayırbucak Türkmenlerini de kabul etsin. Zalimlerin zulmüne uğrayanları da bağrına bassın bunu da görmek istiyoruz.

Bahçeli’ye tek parti dönemine sahip çıkma diyorum. Çatıda anlaştınız diye tek parti kervanının arkasına takılıp gitme. Bizim siyasi anlayış farkımız budur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler